Најновије

"НЕЋУ ДА ОДГОВАРАМ АМФИЛОХИЈУ И ДОДАТНО ДЕЛИМ НАРОД": Вучић - Немам право да се мешам! СПЦ је једина канонски призната црква!

Немам право да се мешам на директан начин у нешто што се догађа у другој земљи, каже председник Србије Александар Вучић поводом Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, истакавши да је Српска православна црква (СПЦ) једина канонски призната црква.

Александар Вучић (Фото: сајт председника Србије)

Вучић је, такође, рекао да неће да одговара владики Амфилохију јер, истакао је, не жели "додатно да дели наш народ у Црној Гори".

Упитан "има ли наде за Србе и СПЦ у Црној Гори, да ли ће спорни предлог закона о црквеној имовини бити повучен и шта нас све чека ако закон буде донет о оваквом облику", председник је казао да је на најбољи могући начин, људски, пришао председнику Црне Горе Милу Ђукановићу и изнео му своје бриге поводом тог закона.

- Он то посматра другачије. Наш поглед на Закон је другачији, али то се дешава у земљи у којој је он председник- указао је Вучић.

Подсетио је да мора да води рачуна о томе да поштује права друге државе али, са друге стране, и да покаже увек бригу према опстанку српског народа и СПЦ.

Указао је да су неки намерно желели да погрешно протумаче изјаву, којом је изнео виђења тог питања из два угла.

- Говорио сам да су Дедеић и Црногорска православна Црква као невладина организација формирани пре 2006., и да је јасно да је једини канонски призната СПЦ. Покушавали су то да злоупотребе - констатовао је Вучић.

Владици Амфилохију, каже, неће да одговара увредама на увреде, нити жели да дели наш народ у Црнпој Гори.

- Могао бих, међутим, штошта да кажем о резултатима у Црној Гори и на КиМ и Амфилохија и оних које је он подржавао - приметио је председник, и подсетио да је "за време оних које Амфилохије хвали почињен погром на Косову и Метохији над српским народом, да је под њима проглашена независност такозваног Косова, а данас имамо 17 земаља које су повукле признање".

- Ако та политика није боља од оне раније, ако политика која је одвела Црну Гору није боља од данашње политике поштовања према Црној Гори, а која није ништа крива за оно претходно, онда не знам.... Увредама на увреде да одговарам нећу - закључио је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ  како је то Ђукановић искулирао Вучића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА