Најновије

МИЛАЧИЋ ПОРУЧИО ЦРНОГОРСКИМ ПОСЛАНИЦИМА: Ко буде гласао за закон диже руку на Светог Василија! Власт креће у класичну тортуру (ВИДЕО)

Председник Праве Црне Горе изјавио је да ће 26. децембар бити "један од најсрамнијих дана у новијој историји ове државе".

Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

Функционери Праве Црне Горе и више десетина грађана, окупили су се ноћас на платоу преко пута Скупштине Црне Горе како би изразили протест против Предлога закона о слободи вероисповести.

У Скупштини Црне Горе посланици ће данас почети расправу о Предлогу тог закона.

"Доноси се антидржавни закон који је супротност слободи. Посланици владајуће већине дигнуће руке не у вис, него дигнути руку на Светог Василија Острошког. Остаћемо до изгласавања како бисмо рекли да не пристајемо на ову окупацију цркава", рекао је Милачић.

Марко Милачић, чија је партија Права Црна Гора цијело вече провела испред Скупштине, саопштио је у живом укључењу на Фејсбуку да је власт одлучила да крене у класичну тортуру.


"Веровали или не, као да је реч терористима, полиција је блокирала читав шири центар гада Подгорице. Град изгледа као да је ратно стање. И не само то, него су довели и полицијске коње, огроман је број полиције, али према информацијама које имамо увелико долазе и колоне аутомобила и овде (Храм Христовог васкрсења) ћемо се окупљати у наредних неколико сати“, казао је Милачић.

Он је појаснио да ће се овде координирати са свештенством које долази и представницима других политичких партија, јер је Храм у Подгорици једина слободна територија.

Позвао је народ да не долази самоиницијативно, што је став и свештенства у Митрополији, већ да се сви заједно окупе код Храма где ће планирати наредне кораке.

 

 

Прочитајте ОВДЕ шта је Мило Ђукановић рекао Александру Вучић о Предлогу закона о вероисповести.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА