Најновије

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМАЈУ ЗАВРШНИ УДАРАЦ СРБИЈИ! Руски академик Јелена Гускова упозорава да битка за Балкан улази у завршну фазу!

Битка за Балкан између Сједињених Америчких Држава и Руске Федерације улази у финалну фазу! Западу није пошло за руком да унесе раздор између Београда и Москве, те сада спремају завршни ударац.

Нато војска, Србија, Русија. (Фото: nato.int)

Ово драматично упозорење стиже од Јелена Гускове, руског експерта за Балкан и руководиоца Центра за проучавање савремене балканске кризе Института за славистику Руске академије наука. Гускова истиче да су САД претходних година покушавале да истисну Русију са Балкана разним средствима, али да то није уродило плодом.

- Хистерија поводом јачање руског присуства на Балкану захтева нове покушаје да се Москва дискредитује. Овде су сва средства била дозвољена, од припреме балканских 'Мајдана' до шпијунских афера - упозорава Гускова.

Не планирају да стану

Према њеним речима, Запад упркос досадашњим неуспесима неће престати са покушајима раскидања сарадње Србије и Русије.
- Битка за Балкан између Запада и Русије улази у завршну фазу. Претходних година су покушавали да нас истисну из региона разним средствима: преко управљања медијима, преко делатности невладиних организација у Србији које раде од западног новца, преко фаталних услова који су следили инвестиције или новчана улагања Запада и слично... Али испоставило се да је то мало - наглашава Гускова у интервјуу руској новинској агенцији 'ЕА дејли'.

Руски академик подвлачи да је овде важно и нешто друго, а то је да САД не успевају у својој замисли.

- Западу није пошло за руком да сакрије задатак који је себи поставио, да унесе раздор између Русије и Србије уочи састанка Вучића и Путина, поткопа међусобно поверење две земље и обустави војну сарадњу. Преговори двојице председника су протекли у пријатељској атмосфери - подвлачи Гускова.

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник КОС Љубан Каран каже да САД настављају 'специјални рат' против Србије, у ком нову фазу карактерише још јача медијска пропаганда.

- Иако већ контролишу значајан број медија у Србији, отварају неограничени фонд за помоћ малим и средњим медијима. Само медији који буду прихватали америчке иницијативе третираће се као објективни и само они ће добијати новац. Уместо да бар делимично признају кривицу и упуте извињење српском народу како би бар донекле стекли поверење, они и даље очекују да ће то постићи појачаном пропагандом. Након што су нам отровали животну средину, то планирају и са медијским простором. Причају о руском 'малигном утицају', а управо то је њихов пропагандни продор у медије у Србији - наглашава Каран.

Време је за истину

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност 'Едуконс', оцењује да Запад никако да прихвати истину.

- Сазрело је време да Американци и Запад схвате да свој задатак неће извршити никада. Напротив, печатирали су нераскидиве везе две братске земље, што управо примећује и Гускова. Српском народу кроз историју, али и данас, није било тешко изабрати праву страну. Да ли је то она страна која нам отима део територије или она која поштује Резолуцију 1244 и жели да у случају напада на Србе на Косову пружи војну помоћ и заштиту српском народу? - пита се Бјеговић.

Решења за КиМ нема без Русије

Гускова додаје и да је преговарачки процес Београда и Приштине зашао у ћорсокак и да су криви Албанци.

- Срби су пристајали на уступке, не добивши ништа заузврат. Без учешћа Русије у преговорима биће врло тешко померити проблем са мртве тачке. Зашто? Зато што немамо личне интересе на Косову и не постављамо услове. Руско учешће отворило би могућност за постизање договора који би одговарао обема странама - поручује Гускова.

Милова полиција ухапсила комплетан посланички клуб опозивије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА