Најновије

ЦРНА ГОРА НА КОЛЕНИМА! НИКШИЋ У СТАЊУ ЛУДИЛА: Жесток сукоб грађана и полиције на улицама!

Око стотину грађана окупило се вечерас око 18.00 испред Храма Светог Василија у Никшићу, у знак протеста због синоћњег усвајања Закона о слободи вероисповести у парламенту, а убрзо је дошло до сукоба грађана и полиције, јављају подгоричке "Вијести".

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, полиција је у сукобу употребила пендреке. Портпарол Демократског фронта Марко Ковачевић је приведен у никшићки Центар безбедности због, како је речено за "Вијести", прекршаја, али није наведено о каквом се прекршају ради.

Командир полиције Дарко Мађарић упозорио је грађане да окупљање није најављено у складу са законом. Окупљени су скандирали "Не дамо светиње", преносе "Вијести".

Због присуства великог броја полицијаца у опреми за разбијање демонстрација поред кружног тока, грађани су блокирали улицу код маркета "Воли".

Полиција их је опоменула да не смеју да блокирају улицу, те су одлучили да иду од једног до другог пешачког прелаза.

Они су се наизменицно кретали преко прелаза и на тај начин блокирали саобраћај. Полиција их повремено зауставља како би возила прошла.

Савет за грађанску контролу рада полиције позвао је грађане да не нападају полицајце у Никшићу. Из тог тела казали су да ће њихови представници на лицу места пратити поступање полиције. Протест је завршен без озбиљнијих инцидената.

Возе нас преко Мораче или у Спуж, држ'те се! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА