Најновије

АДВОКАТ САВИЋ: Ово су наводи да Ојданић зна нешто о убиству гардиста! Тужилаштво треба да их испита, а не ја!

Адвокат Предраг Савић изјавио је да је он на промоцији своје књиге само казао да би тужилаштво требало да провери и причу коју је чуо од сведока, чије име није наводио, о сазнањима генерала Ојданића о убиству војника у Топчидеру односно о догађајима ноћ пре убиства, јер је тешко направити квалитетну селекцију од обиља доказа које добија, па може да дође у ситуацију да га неко оптужи да је "пролупао".

Адвокат Предраг Савић (Фото: Јутјуб)

Указана је на нелогичност да генерал Ојданић може бити кључни сведок у случају страдалих гардиста, јер је наводно у то време био у кафани, с обзиром на чињеницу да је Ојданић 2004. био у хашком притвору.

Више од две стотине људи је чуло када сам рекао да ће бити разочарани сви они који очекују да и књизи прочитају неку од прича о наводним убицама и медијским шпекулацијама. Рекао сам да се у књизи анализирају неоспорно правно и научно утрврђени докази. А да о јавним поговарањима обавештавам тужилаштво и захтевам да провери такве наводе како сам истакао да се провери и прича коју сам добио од сведока чије име нисам навео о сазнањима генерала Ојданића о убиству војника у Топчидару односно о догађајима ноћ пре убиства. Имам тонски запис разговора са човеком који се представио као Марко Мирослав Петровић и рекао да је бивши војник војске Југославије и да се тренутно налази у емиграцији у Америци и да има сазнања о убиству гардиста. Он ми је послао и маил и број свог телефона, те истинитост навода можете да проверите и ви и остали државни органи - стоји у писаној изјави. 

- Од када се бавим случајем Топчидар на којим сам почео рат са покојним доктором Владаном Батићем добио сам више стотина различитих порука и наводних доказа од којих су многи били лажни са циљем да крајњу истрагу одведу у супротном правцу. У таквом обиљу података тешко је направити квалитетну селекцију и сачувати се да не дођете у ситуацију да вас неко као што сте ви мене не оптужи да сам пролупао. Сматрам да селекцију и проверу података треба да чини тужилаштва и полиција, а не адвокати који за то немају адекватне ресурсе и могућности - рекао је Савић.

Савић је доставио и мејл који је добио о наводним сазнањима генерала Ојданића.

На Косову потписан фатални споразум по читав регион, Београд позвао међународну заједницу да реагује! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА