Најновије

ЛЕТИ ПЕРЈЕ У СКУПШТИНИ! ШЕШЕЉ УДАРИО НА ЗОРАНУ: Намешташ послове хрватском тајкуну! Министарка одговара: Ти си џубокс политичар!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, реаговала је на оптужбе лидера радикала Војислава Шешеља да је умешана у намештање послова трговине и складиштења нафтних деривата, речима да је још једном показао да је реч о "џубокс политичару" који напада само оне за које му неко плати.

Војислав Шешељ напао Зорану Михајловић (Фото: Јутјуб)

Овог пута очигледно је да заступа ставове оних малобројних "компанија за трговину нафтом и нафтним дериватима које не желе да раде по закону", рекла је Михајловићева коментаришући питање које је Шешељ поставио председници Владе Србије о спровођења Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама.

Она подсећа да је Закон о пловидби и лукама на унутрашњим водама усвојен још 2010. и од тада су почели да теку рокови да фирме које користе услуге водног транспорта, укључујући и нафтне компаније и њихове превознике, усагласе своје пословање са одредбама закона.

"Разумевајући ситуацију и потребе свих учесника на тржишту нафте и деривата нафте, већ два пута је продужаван рок за усаглашавање њиховог пословања са одредбама закона, а у претходних девет година Министарство је пружало стручну помоћ и подршку компанијама из нафтног сектора да уреде свој правни статус у складу са законом", додала је Михајловићева.

Навела је и да не постоји никаква умешаност Министарства које води ни у какав криминал и шверц горива, како то тврди Шешељ, јер компанија коју је навео, као и огроман број компанија које се баве трговином и складиштењем нафте, раде по закону.

"Чињеница је да постоје још најмање две фирме које одбијају да послују по важећем закону и по свој прилици Шешељ брани њих", казала је Михајловићева.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини рекао да је Закон о пловидби и лукама девет пута мењан и да су сваки пут у њега унете одредбе које компликују пререгистрацију фирми, које се баве пословима трговине и складиштења нафтних деривата.

Та предузећа, тврди, због тога тешко могу да испуне те одредбе, а испунила су их само два, док су остала сада практично пред укидањем.

Он наводи да је једна од те две фирме страна - "Митан Оил' чији је власник Вања Шпиљак, син некадашњег хрватског политичара Мике Шпиљка, који је осамдесетих година био један од директора загребачке “Ине", за кога тврди да је украо танкер нафте на Атлантском океану са више од 10.000 тона нафте.

Шешељ је уз то додао да је “Митан Оил" главни снабдевач нафтним дериватима НАТО пакта на КиМ, те у суседним земљама…

Шешељ није навео доказе за своје тврдње да да је Михајловић намештала послове овим фирмама и за то, како тврди, узимала провизију.

Прочитајте ОВДЕ како се Војислав Шешељ изгрлио са Александром Лукашенком.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА