Најновије

СЛОВЕНАЧКИ МЕДИЈИ: Србија да прекине да флертује и изабере између НАТО и Русије!

Србија ће морати да се одлучи између НАТО и Русије, пише данас словеначки лист "Дело" у коментару о значају откривања обавештајне афере у Србији, у коју је укључен руски агент.

Русија и Америка (Фото: Риа)

Лист оцењује да ће "шпијунски скандал" имати дубље политичке последице у Србији и да су односи две земље у већем проблему него што делује, преноси СТА.

- Упркос покушајима релативизовања скандала, постоји сумња у искреност руске подршке, коју очекује већи део српске јавности - тврди "Дело" у коментару под називом "Трговање малигним руским утицајем".

Лист даље наводи да би у игри могло да буде неповерење Москве о томе колико је чврст став Србије о војној неутралности и сумња да су највиши српски званичници ближи НАТО него што то показују у јавности.

- Заговорници таквог сценарија ослањају се на напоре проруских посланика да се угради војна неутралност у Устав. То се наводи да је циљ Кремља у покушају да спречи Београд да потајно флертује са НАТО - тврди "Дело".

Упозорава и да би, у случају да је "шпијунски скандал" организован у Београду, то могло да означи почетак удаљавања Србије од Русије.

Лист сматра да руски председник Владимир Путин има важније сфере интереса од Балкана и блокирања НАТО и тврди да би се Русија одрекла Балкана, без борбе, у корист америчког спонзорства, ако САД и ЕУ омогуће Москви да легализује "анексију Крима и југоисточне Украјине".

" Дело" закључује да је мало вероватно да ће Србија заувек моћи да следи своју војну неуталност.

- Њена геостратешка позиција захтева да се она или придружи Русији или НАТО и да престане да прихвата бескрајно флертовање с једнима или другима - наводи "Дело".

Прочитајте ОВДЕ   ко каже да Вучић лаже, стање је катастрофално земља се распада?!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА