Најновије

ОВЕ 3 ЗЕМЉЕ НАЈВИШЕ ПРОФИТИРАЛЕ СВЕТСКЕ ТРГОВИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Само Америка зарадила 87 милијарди долара!

Немачка је, са зарадом од 66 милијарди долара, међу државама с највећом користи од чланства у Светској трговинској организацији (СТО), показало је истраживање немачке фондације "Бертелман Штифтунг".

Трамп и Си Ђипинг (Фото: Сајт америчког председника)

Највећу добит од чланстава у СТО-у до сада су оствариле САД, Кина и Немачка, с тим да су САД имале зараду од 87 милијарди долара, а Кина 86 милијарди долара, преноси портал Сеебиз.

"СТО је 2016. године генерисала укупно повећање просперитета од око 855 милијарди долара за све своје чланице заједно", наводи се у истраживању. Организација окупља 164 државе и већина њих профитира од чланства, констатује се у студији и додаје да се земље које нису чланице боре са губитком просперитета и падом извоза.

СТО ће 1. јануара обележити 25 година од оснивања, а тренутно је рад организације паралисан. Наиме, САД у последње две године блокирају именовање чланова у седмочлано Апелационо веће које пресуђује у трговинским споровима, а 11. децембра је истекао мандат двојици од три преостала члана.

Због недовољног броја судија, веће више не може да преузима нове случајеве, тако да је будућност међународног трговачког система доведена у питање, напомин је се у тексту.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то разоткрило Ђукановића.

Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА