Најновије

ГРАДСКА ВЛАСТ РЕШИЛА ДА СТАНЕ НА ПУТ НАЈСИРОМАШНИЈИМА: Ево која је небулоза смишљена, а већ је у примени!

Станари Његошеве улице на Врачару међу првима су у Београду који су добили контејнере који функционишу по принципу отварања и затварања на картицу, а градски урбаниста Марко Стојчић истакао је да овај пројекат од велике важности за главни град.

Кнез Михаилова , Београд (Фото: Јутјуб)

„Београд у свим сегментима инсистира на томе да све буде потпуно уређено у комуналном смислу и ми смо урадили пилот пројекат са десет контејнера за комунални и десет контејнера за рециклажни отпад”, истакао је Стојчић, преноси Танјуг.

Како је додао, употребу контејнера на откључавање имаће само станари из околних зграда.

„Не могу их користити продавци са пијаце, ни угоститељски објекти, заправо, они морају да потпишу посебан уговор како би могли да одлажу свој отпад”, рекао је Стојчић.

Према његовим речима, оваква акција ће, заједно у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа”, бити проширена.

„Имамо Топличин венац као недавно реконструисан амбијент, који није потпуно решен у смислу одлагања отпада и планови за будућност су да се коришћење контејнера по принципу кључа и у осталим деловима града примени”, рекао је Стојчић.

Убацивање отпада у „дигитални контејнер” могуће је пошто се прислони картица на место које је за то намењено, у трајању од једне секунде. Такође, картице се не могу фалсификовати.

Коментари на друштвеним мрежама су више него бурни. Осим што ће се, верујемо, још више усталити пракса остављања кеса поред контејнера, најсиромашнији грађани више неће моћи да купусају смеће у потраги за нечим што ће им олакшати тежак живот.

Прочитајте ОВДЕ   који је то бахати министар поново у акцији.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА