Најновије

Не треба нам ни евро од државе, а ни Звезди: Ватрени говор Милошевића прекидан аплаузима! (ВИДЕО)

Тренер Партизана, Саво Милошевић гостовао је на Правном факултету, на трибини под називом "Правни положај професионалних фудбалера". Његов говор су присутни често прекидали аплаузима јер је заправо рекао искрено шта мисли о финансирању клубова.

Саво Милошевић (Фото: Јутјуб)

Уз њега су говорници били потпредседник Партизана Владимир Вулетић, адвокат Зоран Дамњановић, председник синдиката професионалних фудбалера "Независност" Мирко Поледица и бивши председник Црвене звезде Добривоје Танасијевић Дан Тана.

Милошевић је изнео чињеницу која није баш популарна, али је искрена:

- Ако се каже да је помоћ фудбалу то што неки локални функционер донира клубу новац, а тај клуб случајно води нека њему блиска особа то није помоћ, већ злоупотреба фудбала у политичке сврхе. Већина странака је у последњих 20 година користила спорт, а нарочито фудбал, за дневнополитичке потребе и интересе својих странака - навео је Милошевић.

Његов следећи став завредео је аплауз више од 300 студената у крцатом амфитеатру.

- У овом моменту држава Србија има више користи од фудбала него што има штете. Запамтите то! Ниједан клуб, ниједан играч, ниједан човек који је запослен у клубу није ослобођен пореза. Немамо никакве принадлежности, све порезе, дажбине и таксе фудбал плаћа. Лажу вас кад кажу другачије!

Затим смо чули предлог који ће сасвим сигурно узбуркати јавност.

- Слажем се да држава не треба да даје ниједан евро ни Партизану ни Звезди! Ево, ја сам тренер Партизана и кажем - не треба ми ниједан евро од државе. Ниједан! Нити смо га добили од марта кад сам ушао у клуб, нити треба да га добијемо.

Уследило је и појашњење.

- Држава треба да помаже у едукацији и инфраструктури. Ко не може себи да обезбеди за егзистенцију, не треба да постоји. Ако нисмо у стању да имамо 2.400 клубова, колико их је тренутно регистровано у Србији, имаћемо 1.200, али здравих 1.200 клубова - закључио је Саво.

Борци један другог нокаутирали у исто време! Изгледало је брутално. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф/ Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА