Најновије

ОВЕ РАКЕТЕ БРАНЕ ТРАМПА: Инцидент открио невиђене мере обезбеђења председника САД! Ево шта све крије Бела кућа (ВИДЕО)

Током недавног привременог затварања Беле куће због безбедносног упозорења, амерички новинари открили су систем противракетне одбране на крову зграде испред председничке резиденције.

Бела кућа (Фото: pixabay. com)

Зграда Беле куће у Вашингтону затворена је 26. новембра након што је непознати авион ушао у ваздушни простор америчке престонице. Истовремено, неколико америчких борбених авиона кренуло је ка Вашингтону. Касније је Америчка команда за ваздухопловну одбрану на Твитеру објавила да се авион не сматра непријатељским.

Током затварања новинари разних америчких медија извештавали су из Беле куће о развоју ситуације. Продуцент Си-Би-Еса Сара Кук објавила је на Твитеру фотографију система противракетне одбране на крову зграде испред службене резиденције председника Сједињених Америчких Држава.

Амерички медији преносе да фотографија приказује систем ракета земља-ваздух „Авенџер“, који има осам ракета „стингер“. Првобитно је дизајниран да заштити снаге америчке војске од ваздушних удара на малој висини.

Узимајући у обзир све учесталију употребу беспилотних летелица не само у војскама земаља широм света, већ и међу терористичким организацијама и криминалним групама, чини се логичним и неопходним да се заштите владини објекти и зграде, чак и коришћењем ракетних система, пишу новинари листа Газета.

Заменик шефа Пентагона Мајкл Грифин је у ауторском чланку за магазин „Дифенс њуз“ изнео мишљење шта је помогло САД да „победи СССР“ у Хладном рату.

Прочитајте ОВДЕ  шта је рекао.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА