Најновије

СТИЖЕ НАМ РУСКИ УБИЦА ХЕЛИКОПТЕРА И КРСТАРЕЋИХ РАКЕТА: До краја овог месеца у Србији ПВО системи „Панцир-С“

Русија ће до краја овог месеца испоручити неколико јединица комплекса ПВО „Панцир-С“. Ово је интернет порталу Интерфакс пренео добро обавештен извор из војних структура.

Панцир С (Фото: mil.ru)

Овај извор је 17.октобра ове године пренео да су две државе потписале купопродајни уговор за набавку ових система. Два дана касније исту информацију је потврдио и руски вице-премијер др Јуриј Борисов. Председник Републике Србије је 25.октобра ове године саопштио да се у кратком временском оквиру очекује набавка система „Панцир-С“.

Руска Федерација не очекује раскид овог уговора услед могућих економских санкција које би САД могле да уведу овој држави, истиче Борисов и додаје да је Србија поуздан партнер.

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада, у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу.

Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20км/ висини 15км, док топовима покрива даљину до 5000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

Амери имају црне слутње. Развијају технолошку супериорност, а имају и Кину. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА