Најновије

ХАРАДИНАЈ НЕ ЖУРИ: Ми смо опозиција, не тражимо улогу у следећој влади!

Лидер Алијансе за будућност Косова и одлазећи косовски премијер, Рамуш Харадинај, тврди да странка на чијем је челу није разговарала са челницима Самоопредељења и Демократског савеза Косова (ДСК) о могућем учешћу у будућој косовској влади.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

„Немамо комуникацију ни са Самоопредељњем, ни са ДСК у вези са конституисањем нових институција. Ако им је потребна било која консултација, отворени смо за разговоре, али ми смо опозиција. Не тражимо никакву улогу у следец́ој влади и не видимо како можемо да будемо у влади коју би формирале ове две странке“, рекао је Харадинај за ТВ Дукађини.

Харадинај наглашава да не сме доћи до неуспеха у постизању договора између две странака које су освојиле највише гласова на изборима 6. октобра, јер би то могло довести до политичке кризе.

„Није добро да ова ситуација траје дуго, јер одлазећа влада има своја ограничења. Ми и даље обављамо функције старатељства и не дозвољавамо институционални вакум и хаос било које природе, али морају се створити нове институције“, поручио је Харадинај.

Он је поновио своју раније изнету тврдњу да верује да ће се визна либерализација за грађане Косова догодити до краја ове године.

„И даље се надамо овој одлуци, јер то заслужујемо. Морамо стално да држимо притисак на ЕУ, а Савет Европе се састаје у децембру и надамо се да ће та тема бити на дневном реду. Обавили смо све могуће задатке и зато се надам се да ће позитивно одлучити”, закључио је Харадинај.

Војска САД евакуише џихадисте из Сирије у Ирак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА