Најновије

ВУЧИЋ: До Врњачке Бање највише сат и по лагане вожње! Биће ово дигитални и најшири ауто-пут у Србији (ВИДЕО)

Комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина (Моравски коридор), потписан је данас са компанијом Бехтел Енка УК Лимитед, у присуству председника Србије Александра Вучића.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Ја ћу на српском! - рекао је председник Србије Александар Вучић обраћајући се јутрос уживо са Андрићевог венца после свечаног потписивања уговора за изградњу ауто-пута Појате-Прељина.

Он се нашалио после говора који је одржао директор компаније која гради овај пут Мајкла Вилкинсона који се званицама извинио што не говори српски додавши да ће се обратити на енглеском. 

Вучић је на почетку обраћања рекао да је ово ауто-пут који значи живот и који су људи сањали деценијама, те нагласио да је данас срећан и да радови крећу одмах. 

- За оне који не знају реч је о моравичком путу кроз срце Србије - додао је председник уједно честитајући Министарству грађевинарства Зоране Михајловић, директору компаније Мајклу Вилкинсону, као и грађанима Србије.

- Ово је дигитални ауто-пут и најшири ауто-пут у Србији - рекао је Вучић објаснивши да је пронашао и ту занимљивост, те додао да ће градња тећи брзо јер је реч о изузетно ефикасним компанијама, као и да ће одмах из буџета бити исплаћено 150 милиона евра што говори о томе да је Србија финансијски у одличној ситуацији.

- Замислите колико ће овај пут само привући туриста. Овим путем стизаће се до Врњачке Бање за сат и по лагане вожње, тачније за сат и 20 минута - обрадовао је Вучић многе чије се дестинације налазе на будућем Моравском коридору - Краљево, Чачак, Врњачка Бања, Трстеник...

- Хвала нашим турским, америчким и британским пријатељима - захвалио се председник Србије поздрављајући присутне амбасадоре ових земаља.

Председник се захвалио свим присутнима, а обраћање завршио речима познатим поздравом "Живела Србија", претходно поручивши да ће овај пут спојити запад и исток земље.

Вучић се у 8 сати, пре потписивања уговора, састао са представницима те компаније.

Бивши шеф Пентагона упозорава на нуклеарну катастрофу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА