Најновије

ДА ЛИ ЋЕМО УСПЕТИ ДА ИЗБЕГНЕМО ВЕЛИКИ ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Варнице између Србије и Украјине на помолу!

Амбасадор Украјине у Београду Александр Александрович изразио је наду да се нико од представника српских власти неће састати са представницима Крима.

Амбасадор Украјине у Београду Александр Александрович (Фото: Јутјуб)

Та делегација борави са делегацијом руске Државне думе у Београду. Украјински амбасадор је подсетио да Србија подржава територијални интегритет Украјине и да су Србија и Украјина пријатељске земље.

„Србија не признаје Крим, као ни Украјина Косово“

– Србија не признаје Крим, као што Украјина не признаје Косово. Наше две земље су пријатељске и надам се да у будућности неће бити таквих провокација на рачун Србије и Украјине – рекао је Олександрович за Радио слободна Европа.

Руска делегација у којој су заменица председника Одбора за спољне послове Думе, посланица са Крима Наталија Поклонска и заменик председника Савета министара Крима и стални представник председника Русије за Крим Георгиј Мурадов јуче је посетила Скупштину Србије, где су заједно са лидером Двери Бошком Обрадовићем позирали поред заставе Крима коју су му донели на поклон.

Амбасадор Александрович осудио је посету Поклонске и Мурадова Србији, пре свега због њихових активности у вези са припањем Крима.

– С једне стране, драго нам је што се нико од званичника Србије није састао са представницима такозване „Републике Крим“. С друге стране, не разумемо што су те посете уопште дозвољене у Србији која подржава територијални интегритет Украјине – рекао је Александрович.

Руски космонаут уочио НЛО! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА