Најновије

ЛИНТА ОДБРУСИО ХРВАТИМА: Скандалозна је намера да прогоне генерала Ђукића!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је скандалозном и антиевропском намеру Хрватске да и даље судски прогони пензионисаног генерала ЈНА, Борислава Ђукића

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Реагујући на најаву да би Ђукић, коме истиче притвор 8. децембра, могао да остане у сплитском окружном затвору, Линта подсећа да је пензионисани генерал у новембру прошле године осуђен пред Жупанијским судом у Сплиту на девет година затвора у, како каже, монтираном процесу за наводни ратни злочин - рушење бране Перућа.

У саопштењу достављеном медијима, Линта каже да је током судског поступка против генерала направљен низ незаконитих радњи и да није изведен ниједан доказ који би потврдио да је Ђукић био близу поменуте бране и да је наредио њено рушење.

Додао је да је хрватско тужилаштво против Ђукића покренуло и други монтирани судски процес и подигло оптужницу за наводне ратне злочине на подручју Шибенско-книнске жупаније.

Линта је истакао да је генерал Ђукић своју војничку дужност обављао часно и поштено и да није починио било какав ратни злочин, за шта га терети хрватско тужилаштво.

- Јасно је да монитрани процес генералу Ђукићу није само суђење једном човеку, него и суђење ЈНА, Војсци РСК, крајишким Србима и Србији да би се оправдала злочиначка политика усташког режима Фрање Туђмана, чији је циљ био стварање етнички чисте Велике Хрватске - наводи Линта у саопштењу.

Он, такође, сматра и да је циљ судског процеса да се, како каже, оправда бесмислена оптужба хрватске стране да су Срби били агресори и злочинцил, а Хрвати жртве који су водили ослободилачки рат.

Линта је позвао Министартсво спољних послова да упути протест Хрватској због судског процеса против генерала Ђукића и да затражи да буде изручен Србији.

Вулин жестоко оплео по шиптарима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА