Најновије

СОРОШ ДИГАО СВОЈУ "ВОЈСКУ" ЗБОГ СРБИЈЕ! Задатак им је да споје Београд и Приштину

Готово да нема недеље да Запад и кругови око Сороша не организује неку међународну дискусију између представника Београда и Приштине на тему коначног решења лажне државе. Покушавају ли тако на „на мала врата“ да оживе дијалог који је мртав због понашања Албанаца.

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

Хашим Тачи, председник такозване државе Косово данас у Берлину, на скупу под називом „Балкански дијалози“, говори о могућности постизања позитивних помака у односима Београда и Приштине. Дакле, о помаку прича такозвани председник непризнате државе која је увела нецивилизацијске таксе остатку Србије, чиме је и убила дијалог.

Пропаганда Сороша

То није прва панел дискусија те врсте о Косову, а углавном их финансирају и праве организације које су у директној или индиректној вези са Џорџом Сорошем.

Политиколог Драгомир Анђелковић нема дилему да такви скупови Србији само наносе штету.

„Они имају пропагандни ефекат за (тзв.) Косово, Хашима Тачија и за део (тзв.) косовских политичара, док за Србију не доносе никакву корист, већ нам отежавају и смањују простор за покушај договора са центрима моћи у Америци са којима бисмо можда могли нешто и да направимо“, каже Анђелковић.

Поред лидера из нашег региона и великог број утицајних дипломата из САД, ЕУ, Немачке, на скупу ће се наћи и представници академске заједнице.

Модел две Немачке

Анђелковић каже да није никакво изненађење то што су Тачијеви главни саговорници бивша висока представница ЕУ за спољне послове Кетрин Ештон, амерички дипломата Френк Визнер и бивши немачки амбасадор Волфганг Ишингер.

„Сви они су првоборци подршке косовском сепаратизму и перјанице у наметању Србији модела две Немачке као коначног решења за Косово. За нас тај модел значи да све губимо, без признања (тзв.) Косова у првом кораку, док би у другом дошло и до тога“, објашњава саговорник. 

Организатори скупа у Берлину су Исток-Запад институт из Њујорка, Београдски фонд за политичку изузетност и Минхенска безбедносна конференција, што је за Анђелковића само потврда да иза свега стоји сорошевски лоби.

„Све те организације су део пропагандног и идеолошког сорошевског комплекса и њихов циљ је да се промовишу не само независно (тзв.) Косовo и политика (тзв.) Косова, већ и Хашим Тачи и сви Сорошеви партнери на (тзв.) Косову“, истиче он.

Већ виђено

Према Анђелковићевим речима, све то за нас није добро јер су те исте организације често нападале и Србију, и Русију, и Републику Српску, често и Доналда Трампа, а такве организације нам отежавају да направимо неки споразум са Трамповим окружењем.

Како је саопштила Канцеларија за КиМ, скупу ће присуствовати и њен директор Марко Ђурић, а дијалог Београда и Приштине ће бити у средишту пажње, с обзиром да већ неколико месеци није разговарано на ту тему, која је кључна за евроатлантске интеграције.

Кинески авион је једини на свету који поред ф-22 и ф-35 може да уради невероватан маневар! Снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА