Најновије

ХАРАДИНАЈ ВРЕБА ИЗ ПРИКРАЈКА: Ако Курти не може да формира нову владу може бити кажњен на изборима

Oдлазећи премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај поручио је лидерима партија које су освојиле највише гласова на ванредним изборима да буду опрезни, јер би у случају одржавања нових избора могли бити кажњени за неспособност формирања нове владе и институција.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Он је коментаришући изјаву лидера Самоопредељења Аљбина Куртија “да би могло доћи до нових избора у случају да се не постигне споразум са Демократским савезом Косова“, рекао да се тренутна ситуација у земљи не сме злоупотребљавати.

"Мислим да не би требало да злоупотребљавамо ситуацију у земљи. Да такав претећи приступ чујемо од коалиционих партнера чини ми се чудним. Свако ко има званичан мандат треба да буде опрезан, јер ће у супротном бити кажњен због неспособности да формира институције. Сматрам да то није прави пут”, рекао је Харадинај.

На питање новинара да ли ће његова партија подржати коалицију ДСК-ПС, Харадинај је рекао “ми имамо своје ставове, али морамо калкулисати за добробит свих".

“Ако тзв. Косово има одређених тешкоћа, требало би да размотримо нашу улогу. Ми немамо став који би Аљбина Куртија учинио срећним, али морамо бити у могућности да искалкулишемо шта је добро за тзв. Косово. Мислим да је добро да нова влада почне са радом и видимо оне који су критиковали до сада“, поручио је Харадинај.

Коментаришући сусрет Џелала Швечле и Марка Ђурића на међународној конференцији у Тирани, Харадинај је рекао да је једина новост та што су се Самопредељењу "изјаснили против њих“ и додао:

“Зато они морају да се изјасне о томе“.

Питање новинара је била и изјава председника Србије Александра Вучића о Рачку, на шта је вршилац дужности председника косовске владе рекао да је то “ненормално и да би грађани Косова, Срби требало да буду опрезни и да се не изједначавају са тим“.

“Апеловао сам на њих да не учествују у овој расправи, јер треба предузети правне акције. Такве изјаве су незаконите”, рекао је Харадинај.

Прочитајте ОВДЕ шта је Аљбин Курти поручио потенцијалним коалиционим партнерима.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА