Најновије

ИСТИНА ИСПЛИВАЛА ПОСЛЕ 30 ГОДИНА! ХРВАТ ОТКРИО: Туђман послао Месића у Београд да провоцира! Знао је да 2 ствари излуђују Јовића!

Гордан Малић, истраживачки новинар, направио је документарну серију о Фрању Туђману, а за ХРТ је открио занимљив детаљ из политичке прошлости Фрања Туђмана и његовог  кадрирања:

Фрањо Туђман (Фото: Јутјуб)

- Месића је Туђман послао у Београд као провокатора, то је занимљива ствар, у то време је била расправа, који хрватски представник да оде у Београд. Туђман, који је стари "кадровик", нањушио је Месићеву феноменалну карактеристику, да је он генијалан провокатор - казао је Малић.

Он је даље открио да се Месић пре одласка у Београд распитивао на шта реагује Борисав Јовић, председник Председништва СФРЈ, да би га избацио из такта. Сазнао је да је то када га зовеш "Бора", и када се пуши у његовој близини.

- Шта Месић ради? Непрекидно га зове Бора, и отпухује му дим у лице. Туђман га је препознао као перформера, али није био добар премијер - закључује Малић говорећи о састанцима председништва где је Месић као хрватски представнк имао оштре сукобе са Јовићем.

Канцеларка умало пала током посете Аушвицу!Више о томе ОВДЕ.

Извор: ХРТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА