Најновије

МОЋ ПУТИНОВОГ ОРУЖЈА: Американци одушевљени новом руском снајперском пушком (ВИДЕО)

Пажњу америчких медија привукла је нова руска снајперска пушка Чукавина (СВЧ) која би за неко време требало да замени обичну СВД (Снајперска пушка Драгунов). Очекује се да ће серијска производња ове пушке почети већ 2020. године.

Нова руска снајперска пушка Чукавина (Фото: Јутјуб)

У чланку који је објавио часопис “Нешенал интерест” наводи се да, за разлику од СВД која је првобитно прављена за муницију калибра 7,62х54Р, СВЧ је пројектована по модуларном систему и одговара различитим калибрима. Ради се о модификацијама које су направљене за стандарни калибар 7,62х54Р, калибар НАТО-а 7,62х51 за извоз, и за калибар .338 Лапуа Магнум.

Аутор текста такође истиче савременији дизајн СВЧ у поређењу са СВД. Наглашава се могућност практичне употребе двоношца, ручице за дозирање која је постављена са леве стране и присуство пикатинијеве шине која омогућава да се на нову пушку постављају савремени нишани, уређаја за ноћно осматрање и термовизијских уређаја.

Аутор скреће пажњу на чињеницу да верзија СВЧ, која је пројектована за калибар 7,62х54Р, може да користи шаржере од СВД. То показује компатибилност са постојећим арсеналом оружја.

Лист посебно истиче да је Русија одана калибру 7,62х54Р, који обезбеђује прецизност пуцања. У чланку се, такође, наводи и да Русија прави одличне снајперске патроне овог калибра, међутим, аутор сматра да је због њихових карактеристика тешко сместити велики број муниције у један шаржер.

Све у свему, СВЧ је постала неопходна надоградња у условима модернизације руске армије, закључује „Нешенал интерест“.

Прочитајте ОВДЕ шта је Владимир Путин спремио у случају глобалног загревања.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА