Најновије

ПРОЈЕКАТ МЕНХЕТН ДИГАО СВЕТ НА НОГЕ! АМЕРИКА СТВАРА СИСТЕМ ЈАЧИ ОД АТОМСКЕ БОМБЕ: Нова технологија усмерена на Русију и Кину!

Пројекат Менхетн (стварање атомске бомбе) резултирао је једним од највећих успеха америчке војске у 20. веку, што је САД-у донело вишеструку предност због нуклеарне бомбе.

Америка ствара оружје јаче од атомске бомбе (Фото: Јутјуб)

Новом пројекту недостаје амбиција, пошто војни лидери рачунају на резултате који ће Американцима дати сличну предност као и нуклеарке у прошлости.

Ратна морнарица САД-а и ваздухопловство удружили су своје напоре и, потенцијално, прорачуне како би развили потпуно нову мрежу која ће повезати све јединице које су доступне у две војне гране, рекао је шеф америчке поморске операције Мајкл Гилдаи током говора 5. децембра.

Технологија ће омогућити овим јединицама да међусобно комуницирају, размењују информације у вези са положајем, кретањем и радњама потенцијалног противника. Поузданост везе између сваке појединачне јединице обезбедиће беспилотне платформе, попут беспилотних летелица, Е-2Д Хокаи авиона, па чак и потенцијалних пловила, попут такозваног Футуре Фригате пројекта.

“Мислим да нам је највећи изазов придружити се свим командама и контролама. Изградимо мрежно оружје, мрежне платформе и мрежне чворове (команда и контрола), али немамо адекватну мрежу. То је критични део”, рекао је Гилдаи.

Очекује се да ће нова технологија омогућити САД-у да прошири своје снаге, а истовремено отежава вођење непријатељске обавештајне службе и извиђања. Повезане путем ове нове мреже, чак и раштркане снаге САД-а моћи ће да одговоре на напад на било коју од њих, користећи оружје дугог домета и циљање које ова мрежа омогућава.

Према Гилдаиу, потреба за мрежом појавила се због недавних дешавања са кинеским и руским војницима и начина њиховог деловања. Напоменуо је да тренутна архитектура америчке војске и даље остаје изложена могућностима електронског ратовања две земаља.

Гилдаи је нови подухват упоредио с познатим пројектом на Менхетну који је америчкој војсци дао радну атомску бомбу, наглашавајући хитност новог пројекта.

"Ујединили бисмо снаге, можда и буџетске линије заједно, и започели рад на заједничком решењу које је постављено брзо, на начин као што је "Пројекат Менхетна". Будући да нам треба, ово је озбиљан јаз који морамо да затворимо “, рекао је он.

Шеф поморских операција рекао је да се очекује да ће нова технологија бити спремна између 2033. и 2035. године, али напоменуо је да би било боље да се деси раније.

САД су именовале Русију и Кину као могуће противнике у будућем оружаном сукобу и од тада су прилагодиле своје војне напоре, укључујући и развој новог оружја.

Поред развоја новог оружја, САД активно патролирају подручјима у близини Кине, посебно Јужног кинеског мора, под маском слободе навигационих мисија и организују војне вежбе у близини руских граница са својим НАТО савезницима.

Прочитајте ОВДЕ како се Русија спрема за глобално загревање.

Извор: Логично/Нермин Н.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА