Најновије

ВУЛИН ОДГОВОРИО НА РАМИНЕ ПРОЗИВКЕ: Пријатељу, престаните да живите у самообмани!

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је данас албанском пемијеру Едију Рами да би Албанци требало да престану да живе у самообмани да су жртве и да дозволе Србима да сахране своје мртве, а да казне живе за њихову смрт.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

- Како је могуће да се у данашње време негира документовани ратни злочин какав је масакр у селу Клечка или Радоњићко језеро. Пријатељу, престаните да живите у самообмани да сте жртве, допустите пријатељи да живи Срби сахране своје мртве из Жуте куће, нека бар сазнају где су остаци њихових мртвих, нека живи сазнају ко је мртвим учинио двогодишњег Данила Цокића у Ливадицама. Пријатељу, нека живи казне оног ко је стрељао 14 жетелаца у Старом Грацком и ко је стрељао децу на реци Бистрици, и да живи казне оног ко је одсекао главу монаху Харитону у Призрену - изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на Рамину поруку председнику Александру Вучићу.

- Пријатељу, престаните да живите у самообмани да сте жртве. Допустите да сахранимо мртве и да за њихове смрти казнимо живе - изјавио је министар Вулин, саопштено је из његовог кабинета.

Рама је јуче преко Твитера упутио поруку председнику Србије Александру Вучићу с питањем како је могуће да се у данашње време негира, како је навео, документовани ратни злочин, као што је наводни масакр над албанским цивилима у селу Рачак, 1999. на Косову.

- Пријатељи, престаните са самозаваравањем о рату који је започео стари крвави режим у Београду. Треба ићи даље! Нека мртви сахране мртве. Направимо мир и благостање за нашу децу. Треба кренути напред и изградити овај регион као узоран модел - написао је Рама албански премијер на свом Твитер налогу реагујући на Вучићеву изјаву да је случај Рачак био превара како би се оправдало НАТО бомбардовање тадашње СРЈ.

Приштина неће одређивати ко ће водити дијалог! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА