Најновије

ВЕДРАНА РУДАН ШОКИРАЛА ВУЧИЋA: Да ли ће тебе убити, па да уђеш у историју?

Председник Србије Александар Вучић госотвао је синоћ заједно са Ведраном Рудан и Миломиром Марићем у емисији "Хит твит"!

Вучић и Ведрана Рудан (Фото: принтскрин)

Председник Србије је рекао да се на овоме радило годинама. Истиче да се за ово прикупљао новац, подсећајући да ће ови путеви спајати многе српске градове. Подсетио је да је у току изградња пута Прељина-Пожега, а да ускоро крећу радови на изградњи Ниш-Мердаре. Све ово, каже, људима говори колико се.

- Обреновац-Сурчин отварамо за десет дана и ово смо могли због новца којег је више, и јер се штедело. Највише проблема је било на две деонице Коридора 10, али надам се да таквих мука неће бити. Ипак, и ако се касни, и даље се ради - каже председник, подсећајући да је на неке путеве чекано деценијама.

Истиче да је народ заслужио путеве и да су они њихов успех.

- На период од пре 20 или 30 година гледамо са носталгијом, јер смо били млади. Али данас су плате највеће у историји Србије - рекао је Вучић.

Књижевница Рудан каже да јој од Ријеке до Београда треба пет и по сати, додајући да је овај ауто-пут давно направљен. Запитала је како је прикупљен новац за ауто-путеве, од кредита или од сопствених пара.

Вучић каже да се мало финансира из кредита, али се новац уредно враћа. Ипак, Моравски коридор потупуно се финансира из буџета. Подсећа да се Словенија похвалила својим успехом онда када је почела да финансира своје путеве из буџета.

Рудан је рекла да је у Хрватској катастрофална прича са ауто-путевима, да је Хрватска задужена, да је део у концесији, да су се тунели кречили више пута, а да је министар саобраћаја био и у затвору.

- Наши ауто-путеви су најскупљи у Европи, када је реч о путарини. Промет на нашим путевима би требало да буде 15 милиона аутомобила, да би се исплатио, а он је седам. Дакле, немамо ми путеве, него они имају нас - каже Рудан.

Вучић каже да Србија нема концесију ни на једном путу и оцењује да Хрватска има одличне путеве.

Коментаришући други предлог, председник Вучић је говорио о једној анализи која каже да у којој се каже да ће Србија озбиљно да расте економски, тако да ће 2027. године број миграната бити једнак броју емиграната.

- Део људи који ће одлазити, али ћемо и део људи покушати да вратимо. Онда ћемо имати лагоднију ситуацију – истакао је председник Вучић, додајући да ћемо у децембру и јануару имати веће плате него друге земље Западнобалканске шесторке! 

Што се тиче миграната у Србији, Вучић истиче да их  поштујемо, не дирамо, имамо цивилизован и хуман приступ.

- Не видим да имамо ту неки проблем, али кад ми Срби од комарца не бисмо направили магарца или медведа – додао је он.

А онда се за реч јавила Ведрана Рудан.

- Политика Хрватске је да се иде ђоном, они бирају метак, а не жицу! То је ужас! Неко је те људе протерао однекле и они сада покушавају наћи свој дом. Њима није у плану да остану у Хрватској! Мислим да је ово крај Европе какву смо познавали. Милиони избеглица ће преплавити Европу. 

- То је за мене диван поклон из српске историје. Заиста ми је драго што ми је то поклонио. Први пут да ме је сачекао и испратио до кола. У сваком случају, за мене је важно да имамо добре односе са Русијом. Оно што је најважније за народ јесте да ће да имају гас. 

- Ја слушам председник Вучића и он је кренуо у набрајање кога су све убили. Да ли се плашите да ће вас убити! 

- Ваљда неће. Како да будем сигуран. Ја се надам да ћу да уђем у историју по броју изграђених километара путева.

Рудан каже да је незрело то што реагује на сваку ситницу, док Вучић истиче да је само нормалан човек.

- Немојте бити нормални, будите мало ненормални - препоручила му је Рудан. Она је, враћајући тему на Путина, рекла да је Колинда Грабар Китаровић делом "НАТО цура", делом "бабушка".

Председник Србије је рекао да води политику неутралности, покушавајући да за себе извуче најбоље. Каже и да Србији често замерају Кину, која нам је спасила фабрике. Запитао је оне који нам замерају, шта је тачно оно што нам замерају. Рудан каже да Вучић не би требало да осећа потребу да се било коме правда и да се труди да некоме објасни своје потезе.

- Неки људи слушају и чују, а да ли их то нарочито занима или не... Мале земље имају невелике шансе, али данас је наша позиција боља, па се нас глас даље чује - рекао је Вучић.

Прекаљени руски борци ушли џиповима у градове где нико други није смео! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА