Најновије

АМЕРИ БЕСНИ! СКАНДАЛОЗНИ ВИДЕО ОСВОЈИО ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ! Колинда се љуби са опасном терористкињом! (ВИДЕО)

Друштвеним мрежама се брзометно шири фотографија на којој се председница Колинда Грабар Китаровић љуби са терористкињом Јулијаном Бушић, женом хрватског националисте Звонка Бушића, који су својевремено у САД осуђени на доживотне робије због отмице авиона, пише хрватски портал Индекс.

Колинда Грабар Китаровић и Јулијана Бушић (Фото: Твитер/ekoloski)

Бушићева је заједно са мужем Звонком и још тројицом мушкараца учествовала у отмици путничког авиона на линији Њујорк - Чикаго. Звонко Бушић био је хрватски националиста који је 1976. у Америци отео путнички авион и поставио експлозивну направу од које је страдао њујоршки полицајац Брајан Мареј. Отмичари су посади и путницима претили бомбом, па авион није слетео у Чикаго, него је наставио до Лондона, изнад којег су бацили летке тражећи независност Хрватске од тадашње Југославије.

Након вишесатне драме отмичари су се предали, а иако се експлозив којим су претили на лету показао лажним, отмица је резултирала једном жртвом. Полицајац Мареј био је члан пиротехничарске екипе, а тројица његових колега су рањена док су покушавали да деактивирају експлозив који су отмичари оставили у ормарићу на њујоршкој желеничкој станици. Звонко и Јулијана Бушић су осуђени на доживотни затвор, с могућношћу помиловања након 10 година одслужене казне. Јулијана је помилована 1989. године, а њен супруг је у Хрватској 2013. починио самоубиство.

Фотографија Колинде Грабар Китаровић и Јулијане Бушић настала је марта прошле године на промоцији књиге "Ко је убио Звонка Бушића". Књигу је написао екстремно десни публициста Тихомир Дујмовић, а на промоцији књиге која је тада одржана у дворани Вијенац у склопу Надбискупијског пасторалног института у Загребу била је присутна сва сила десничара. Био је ту други човек ХДЗ-а Милијан Бркић, министар бранитеља Томо Медвед, па и екстремно десни саборски заступник Жељко Гласновић, као и Здравко Томац.

Рат на Балкану избија ове године. Погледајте ОВДЕ које стране започињу сукоб.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Звонка и Јулијану Бушић екстремна десница и усташке фракције у Хрватској сматрају херојима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА