Најновије

СУСРЕТИ СА ПУТИНОМ И БЕЋКОВИЋЕМ ИХ ЗАБОЛЕЛИ: Представницима Срба из ЦГ забранили напуштање Подгорице

Тортура од стране државе према лидерима Нове српске демократије Андрији Мандићу и Демократске народне партије Милану Кнежевићу, наставила је судија Сузана Мугоша која је донела забрану њиховог напуштања Подгорице.

Срби из ЦГ са Путином (Фото: Демократски фронт)

Тортура од стране државе према лидерима Нове српске демократије Андрији Мандићу и Демократске народне партије Милану Кнежевићу, наставила је судија Сузана Мугоша која је донела забрану њиховог напуштања Подгорице.

Упадљиво је да ова одлука долази непосредно након сусрета који су представници ДФ-а Андрија Мандић и Милан Ккежевић имали са председником Руске Федерације Владимиром Путином прилоком његове посете Београду.

Том прилком, они су и разговарали са председником Путином и пренели му поздраве српског народа из Црне Горе.

–Ви сте хероји– поручио је Путин лидерима Срба из Црне Горе.

Такође, пре пар дана је најављена седница ГО НСД у Београду где је било планирано да се додели највеће страначко признање акадамику Матији Бећковићу.

Из поузданих извора портал подгорички ИН4С сазнаје да су ово били “окидачи” који су налогодавци Сузане Мугоше оцијенили као претежне за доношење одлуке.

Мугоша је забрану образложили тиме да је у току поступак по оптужници Специјалног државног тужилаштва, против више оптужених, а између осталог Мандића и Кнежевића, којима се ставља на терет извршење кривичног дела стварања криминалне организације.


Фото: ИН4С

То пише у решењу које је Веће Вишег суда донело 28. јануара а којим је Кнежевићу и Мандићу изречена мера надзора забране напуштања боравишта.

„Уколико оптужени прекрше изречену меру надзора, против њих се може одредити притвор. Изречена мера надзора ће трајати док за то буде постојала потреба, а најкасније до правоснажног окончања поступка“, пише у решењу.

У одлуци се, апсурдно, позива на Европску конвенцију о слободи кретања и управо њом “објашњава” разлог зашто се у комкретном случају то ограничава.


Фото: ИН4С

Поред низа гротескнх елемената ове одлуке нарочито се истиче позивање на Европску конвенцију о слободи кретања којом се објашњава забран кретања Мандићу и Кнежевићу. Као и да је општи, јавни и демократски интерес да они не напуштају територију Подгорице.


Фото: ИН4С

Адвокат обране Душан Радосављевић казао је данас прилоком суђења за тзв, државни удар да је ова одлука судије Сузане Мугође невиђени скандал, те да тражи њено изузеће.

Да ли ће бити рата на Балкану, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Катнић упоредио себе са Исусом Христом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА