Најновије

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Русија покушава да врати Вучића на прави пут, да Србија не би доживела бродолом (ВИДЕО)

Гост Славија Тв био је др Драган Петровић, човек са три доктората који је дао дубинска и детаљна геополитичка разматрања везана за Србију, Русију и руско-српске односе.

Драган Петровић (Фото: Јутјуб)

Петровић анализама критикује актуелну власт, њену спољашњу и унутрашњу полику, а посебно њен економски

Петровић сматра да је орден Светог Александра Невског, заправо орден Србији, Републици Српској и традиционалној Црној Гори, да је то дар читавом Српству. Он објашњава да је руска дипломатија, која зна све о Александру Вучићу, хтела орденом и да подиђе славољубљу српског председника, или као кад се непослушни ђак похвали, с циљем вратити Вучића на прави пут, да Србија не би доживела бродолом.

„Путин разговара са једном приказом, утваром… Путин као кад разговара са једним губавцем, који је уствари веома рањив, шта год да пипне може да се сруши.“ – објашњава Петровић. 

Као најбитнију поруку председника Путина, истиче његово инсистирање на резолуцији 1244 Савета безбедности, односно о повратку хиљаду српских полицајаца и војника на Косово и Метохију, што како нaвади, нити једна пост петооктобарска власт, а поготово Вучићева, није упорно настојала на овоме.

Kњигу “Мрежни рат против Срба” можете наручити ОВДЕ. Oстале идеолошке књиге из Правдине интернет продавнице можете видети ОВДЕ.

Коментаришући политику Вучића према КиМ, Петровић каже:

- Ми не играмо напад, играмо викторије, где само припамо голове, а Вучић се предствља као добар голман који се труди да прими што мање голова – каже он.

Петровић говорио и о тајним преговорима између Бограда и самозване владе у Приштини, под покровитељством Блера, Петрича и Сороша. Петровић каже, да је Вучић, да би дошао на власт, на некој од аукција у САД амбасади, подигао више руку Тадића и Јовановића.

Он објашњава да у Србији постоји потпуна режимска контрола медија, који дебилизују народ, а наду полаже  само у алтернативне медије. Истиче јако лошу економску политику владе Србије, чак тврди да је по том питању режим можда најосетљивији.  Исноси податак да је само камата на спољни дуг, већа од раста друштвеног бруто производа.

Петровић каже да је Украјина највећи проблем за Русију и даје научну анализу проблема у овој земљи. По први пут у Драган Петровић говори о Казахстану и руско-казаским односима. 

Како је Сергеј Трифуновић жестоко приозвао Вучића погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА