Најновије

ПРПА, БАТО! АМЕРИ ПОЛУДЕЛИ, ИРАН ПОКАЗАО ЗУБЕ: Подземни град до зуба наоружан нуклеаркама! Снимци од којих подилази језа! (ВИДЕО)

Највиши ирански војни званичници похвалили су ракетни програм своје земље, обећавајући да ће наставити његов развој упркос примедбама са Запада, известио је РТ. Званичници су открили своје најновије оружје и показали подземну фабрику, не откривајући њену тачну локацију.

Иранци (Фото: president.ir)

Ирански медији су описали објекат као "подземни град", са снимцима који приказују огромне коридоре пуне различитих делова ракета у различитим фазама монтаже. Радници су такође били ухваћени на видео снимку како обављају различите задатке, од ротирања до финих подешавања електронских система. Видео снимак је открио нову ракету “Дезфул”, за коју се тврди да је нова верзија “Зулфикар” балистичке ракете. Верује се да ракета има домет од 1.000 километара и има "двоструку" деструктивну снагу, према иранским медијима. Медији су такође објавили снимке нових ракетних тестова, за које је речено да су били успешни.

- Приказивање овог постројења за производњу ракета дубоко у подземљу је одговор западњацима који мисле да нас могу спречити у постизању циљева кроз санкције и претње - изјавио је током представљања командант Револуционарне иранске гарде генерал-мајор Мохамад Али Џафари.

- Европљани говоре о ограничавању наше одбрамбене способности док имају храброст да дозволе да се њихова офанзивна моћ искористи за напад на невине људе широм света - додао је он.

Џефаријеви коментари уследили су након што је Савет ЕУ у понедељак објавило саопштење у којем се наводи да је "озбиљно" забринуто због "активности балистичких ракета" у Техерану, позивајући земљу да се "суздржи" од развоја јер је Иран направио нову домаћу крстарећу ракету, за коју се каже да има домет од 1.350 километара.

Погледајте ОВДЕ којим оружјем Варшава хоће да се одбрани од Москве.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иран је спреман да жестоко узврати на агресију САД, Израела и западних земаља

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА