Најновије

ДА ЛИ СУ СОВЈЕТИ ЕКСПЕРИМЕНТИСАЛИ СА ТЕСЛИНИМ ОРУЖЈЕМ: Амерички пилот изнео детаље сусрета са „Светлосном куполом“

У САД је публикован текст у коме бивши амерички пилот на специјалном извиђачком авиону RC-135S „Cobra Ball“ сведочи о свом сусрету за совјетским мистериозним оружјем. У светлу најновије глобалне конфронтације Американци страхују да би руска научна елита могла поново да реактивира свој пројекат из 80-их година прошлог века.

Илустрација (Фото: af.mil)

Интересантан текст се недавно нашао на интернет порталу РГ, у којем је главна тема био један бивши амерички војни пилот који се сусрео са тајним пројектом бившег СССР-а. Он је напоменуо да је уски круг америчких војних експерата одавно упознат са његовом тајном.

Наиме, цео догађај се десио у јесен 1988.године. Команда 24.ескадриле стратегијског извиђања, у којој је служио Роберт Хопкинс, се налазила у ваздухопловној бази Шемја на Аљасци. Ова ескадрила је имала задатак да надгледа поштовање Споразума о ликвидацији балистичких ракета кратког и средњег домета. Совјети су обавестили Американце да ће лансирати балистичку ракету SS-20 (“Пионер”) која ће погодити свој циљ на војном полигону Кура. Надгледање целог овог процеса су на себе преузели пилоти 24.ексадриле стратегијског извиђања. У једном од авиона се налазио и Хопкинс.

Авион радио-извиђања RC-135S „Cobra Ball“ је кренуо на свој задатак, у циљу прикупљања извиђачких информација. Према сећању пилота, небески свод је те ноћи било некако „мутан“. Нису се виделе звезде, па чак ни месец који је исијавао највећу светлост. Испочетка је све ишло по плану, а онда су почеле да се дешавају веома чудне ствари. „Ми смо приметили нешто што је личило на полупровидни бели зид, који се од копненог дела територије СССР-а уздизао у правцу северне акваторије Тихог океана“- говори Хопкинс. Ова маса је захватала практично цео простор од површине земље, па све до нивоа докле допире наш поглед.

Оно што је било посебно чудно, јесте његова брзина кретања која је значајно премашивала брзину лета нашег авиона. “Ова светлећа полулопта је напросто пресекла нашу трајекторију лета, прошла кроз нас. Она је наставила да се креће даље на исток, остављајући за собом празно и тамно ноћно небо“- присећа се тог догађаја амерички пилот.

Након овог догађаја пилоти који су учествовали у овој мисији су међусобно разговарали о томе шта се заиста догодоло. Наиме, сваки од њих је испрва помислио да је реч о халуцинацији. И то би можда постало незапажено да се после извесног времена амерички пилоти опет нису суочили са загонетним феноменом у облику летеће „Куполе“ (овај објекат је прозван „Светлосна купола“). Одмах је о томе обавештена команда ескадриле. На брзину је образована експертска комисија сачињена од специјалиста из Одељења за иностране војно-ваздухопловне технологије. После проучавања овог феномена они су дошли до закључка да је у питању светлосни ефекат који је изазаван специјалним типом горива које користи руска балистичка ракета, или примена снажног светлосног уређаја који може да ослепи америчке сателите.

Амерички пилот Роберт Хопкинс није био задовољан коначном формулацијом војно-експертског тима. Он је самостално почео да „копа“ по документацији да би се докопао истине. Проучавао је разне материјале, али ни у једном од њих није сазнао нешто што би могло да постане кључни доказ. Што би најприближније могао да опише доживљени феномен. „Једина ствар на коју сам наишао публикована је у постсовјетском периоду. Наиме, у њој су руски научници потврдили да знају за пројекат „Светлосна купола“. Међутим, нису улазили у шире његово образлагање“- категоричан амерички ветеран.

На основу свог искуства и остали новинари су се заинтересовали за демистификацију овог феномена. И они су се дали у потрагу каква је то јарка светлост засплепила америчке пилоте, док су они осматрали источне обале СССР-а.

Интересантна публикација о мистериозном оружју је објављена у новинском листу Los Angeles Times још 24.јануара 1988.године. У тексту је наглашено да Совјети поседују систем који може да замаскира лансирање интерконтиненталних балистичких ракета (ИБР), тако што исти заслепљује сателите за рано упозорење. Исто је то потврдио и амерички пилот Хопкинс. Међутим , постојала су и још егзотичнија размишаљања која су покушавала да растумаче феномен загонентне светлосне кугле. На њу су истраживачки новинари наишли у часопису Omni чији број је објављен у марту 1988.године.

У суштини, часопис се бави проблематиком развоја оружја будућности где совјетски научници раде на конструисању борбеног система који би радио на принципима који је осмислио генијални научник Никола Тесла. Присталица ове верзије је бивши амерички потпуковник Том Бирден. Он је радио у аналитичком одељењу једне ваздушно-космичке компаније, која се бавила развојем космичког војног програма. Он је годинама прикупљао материјале о необјашњивим експлозијама широм света. На пример, он је проучавао чудни феномен „гигантског распростирања светла“ који се шири „из дубине Совјетског Савеза“. Овако нешто је примећено у Афганистану 1976. године. По његовом мишљењу, фокусирањем и комбиновањем електромагнетних и гравитационих таласа се може направити невероватно моћно оружје. Никола Тесла је овај феномен назвао „скаларна електроника“. У тексту се није дубље улазило у објашњавање функције овог типа оружја. Међутим, новинари су обратили пажњу на чињеницу да се о овом оружју писало и пре него што је Хопкинс имао сусрет са „Светлосном куполом“.

У овом моменту „Светлосна купола“ добија на својој актуелности. Наиме, САД и Русија су ушли у нову фазу Хладног рата јер је главни уговор који је то регулисао постао „мртво слово на папиру“. Пентагон је своје напоре усресредио на стварање космичког система противракетне одбране. Са друге стане, најновији развој ситуације ће вероватно покренути Русију да поново размисли о пројекту „Светлосне куполе“ која у главама њихових научника постојала пре готово 30 година.

Мадуро диже војску на ноге. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак лета Су 57 у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА