Најновије

МАДУРО ДИЖЕ ВОЈСКУ: У Венецуели почела најважнија војна вежба у историји (ВИДЕО)

Венецуелански председник Николас Мадуро je објавио почетак војне вежбе које је описао као "најважније" вежбе у историји, припремајући се да одбије сваку потенцијалну инвазију након што су САД и њихови савезници подржали самопроглашеног "привременог председника" Хуана Гваида

Мадуро дигао војску на ноге (Фото: Јутјуб)

Вежбе ће трајати до 15. фебруара и постаће највеће војне вежбе које је земља одржала у својој 200-годишњој историји, поновио је председник Мадуро, када је стигао у војну базу у држави Миранда.

"Морамо се припремити за одбрану суверенитета, територијалног интегритета и независности Венецуеле", нагласио је изабрани председник државе, очигледно у страху да би позиви Вашингтона на промену режима и његова агресивна подршка опозиционом председнику парламента Хуану Гваиду могли ескалирати у директну војну инвазију.

Гваидо, који се у јануару сампрогласио "привременим председником Венецуеле", одмах је добио подршку Сједињених Америчких Држава и њихових савезника у Европи и широм Латинске Америке, није искључио могућност да ће морати да донесе "контроверзну" одлуку да "одобри" “хуманитарну” интервенцију. Трампова администрација је такође саопштила да све опције остају на столу, како би се се Венецуеланци ослободили "суровог диктатора" Мадура.

Евроазијска тројка Русија, Кина и Иран спремају се за рат са САД у Венецуели. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА