Најновије

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русија има 64 „забрањене ракете“ 9М729 – много више него што признаје (ВИДЕО)

Немачки дневни лист Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) објавио је да Русија има више крстарећих ракета 9М729 него што признаје.

9М729 (Фото: РИА)

Исти лист наоди да их Руси  већ имају 64 и наглашава цда су то ракете за које Пантагон и Стејт департман тврде да имају недозвољени домет већи од 500 километара…

Користећи несумњиво податке немачке или америчке војне шпијунаже, FAZ тврди да се те ракете – осим на полигону Капустин јар (Астраханска област) – налазе и у арсеналима ракетних батаљона Камишлову (Свердловска област), Моздоку и код градића Шуе (Северна Осетија).

Тврди такође да сваки од тих батаљона располаже са најмање четири лансера са по четири такве ракете.

Наводно те ракете имају и различите бојеве главе.

И амерички медији почетком фебруара тврдили да Русија располаже „додатним бројем крстарећих ракета  9М729. Још су указивали да да те ракете имају „знатно већи домет од Споразумом о ракетама средњег и малог домета дозвољених 500 километара“.

Министарство одбране Русије крајем јануара је страним војним аташеима и новинарима представило ракету 9М729 коју користи ракетни систем „Искандер-М“ и одбацило све оптужбе везане за њу.

Американци су властита сумњичења поводом 9М729 искористили за иступање из споразума о ракетама средњег и малог домета (коначно ће иступити половином 2019.).

Реагујући, Москва је најавила исто и – почетак припрема за производњу копненеверзије крстарећих ракета „Калибар“ и копнене хиперсоничне ракете средњег домета на бази постојеће ракете „Циркон“.

Русија је оставила могућност Американцима да се врате поменутом споразуму, али и објавила – да сама никакве преговоре неће иницирати.

Под чијом контролом су Тачи, Весељи и Харадинај прочитајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА