Најновије

НОЋНА МОРА АМЕРИКАНАЦА: Северна Кореја и Иран поседују много моћније оружје од нуклеарних ракета! (ВИДЕО)

Иран и Северна Кореја представљају све већи изазов Сједињеним Државама у свемиру, јер су обе земље развиле ометачке способности, саопштила је Обавештајна агенција за одбрану САД у новом извештају.

Амерички војник (Фото: Јутјуб)

- Иран и Северна Кореја представљају изазов због могућности војног коришћења свемира, јер су обе земље показале способност за ометање. Иран и Северна Кореја имају услове за свемирско лансирање, што може послужити као средство за тестирање технологија балистичких ракета - наводи се у извештају.

У извештају се такође наводи да су Русија и Кина дали приоритет потреби да се супротставе САД у свемиру и успели су да смање америчку војну ефикасност у овом домену.

- Кинеске и руске војне доктрине указују на то да они сматрају да је простор важан за модерно ратовање и да војно-свемирске способности виде као средство за смањење америчке војне ефикасности - наводи се у извештају.

- Пекинг и Москва ће наставити да посматрају свемир као пут до победе у будућим ратовима. Они развијају системе који представљају претњу слободи деловања у свемиру. Оба ће наставити своје напоре да побољшају своје свемирске и војно-космичке способности, и боље их интегришу у своје војске.

Сиријска војска је спремна за одбрану земље. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Упоредна анализа војне моћи Израела и Ирана. Ко би победио у случају ескалације великог рата на Блиском истоку?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА