Најновије

ШЕШЕЉ О "ВОЈСЦИ КОСОВА": Ма, каква војска! За њихова мала борбена возила довољна је једна зоља!

Председник СРС Војислав Шешељ ниподаштава лажну војску Косова и сматра да су они само преименовали оно што су до сад имали у "војску", а осврнуо се и на политичку ситуацију у САД и на формирање Специјалног суда за злочине ОВК, те поновио став СРС о решењу косовско - метохијског питања.

Шешељ (Фото: Правда)

- Ја то не бих назвао разграничењем. То сам назвао раздвајањем Срба и Албанаца. Ако они на Косову и Метохији не могу да живе заједно онда могу да се раздвоје и ми смо у једном броју Велике Србије објавили могућу карту тог раздвајања. Четири северне општине с коридором преко Гораждевца ка Пећкој патријаршији да буду у саставу централне Србије, потпуно. Тако исто и пет општина од Грачанице према Гњилану које су територијално повезане и никакав проблем да се то изведе. Десета општина је општина Штрпци, а што се тиче општини Гора то треба препустити самим Горанцима да одлуче. Дакле, то би било директно у Србији под пуним ингеренцијама Београда. С друге стране, нека Албанци имају аутономију до неба. Српска полиција да буде на граничним прелазима, Албанци не могу да имају војску, али могу да имају све остало. Ако ће се звати аутономијом нека је то врхунска, ако ће да имају свој буџет, свој порески систем, нека имају све своје и да им се уопште Београд не меша, само царински органи нека буду на граничним прелазима. Дакле, то им је потпуна слобода, е сад да ли ће они или њихове газде то прихватити, остаје да се види - рекао је Шешељ. 

О предлогу Рамуша Харадинаја да би за Косово требало организовати Рамбује, Шешељ каже да не треба ићи за пропалим решењима. 

- Рамбује је пропао. Зашто онда ићи за неким пропалим решењима? Ево ту смо... Ако ће се укључити Америка, треба да се укључе и Русија и Кина у преговарачки процес и да се каже: "Максимални захтев Албанаца је независност, а максимални уступак Србије је све од независности". Нека имају потпуну слободу, могу и своју новчану јединицу да имају, ако ће неко у њу да има поверења. Чак бих им дозволио да учествују и у свим међународним такмичењима. Ако може Шкотска, Северна Ирска и Велс, могу и они, шта нас брига. Али нема војске, нема у УН, нема у Унеско, Интерпол - изјавио је лидер радикала. 

Шешељ се осврнуо и на формирање "војске Косова". 

- Какву су они војску формирали? Само су преименовали оно што су имали у војску. Сами Американци су рекли да им треба 10 година да то претворе у војску. И ако су им Американци одмах дали наоружање, није то неко нарочито наоружање, ал ето... То су мала борбена возила, а за та возила једна зоља је довољна - рекао је председник СРС.

Лидер радикала истиче да се није покајао због подршке Доналду Трампу на председничким изборима у Америци.

- Зашто бих се покајао? Он мање мрзи Србију него што је то био случај у време Барака Обаме или Била Клинтона - подсетио је Шешељ.

Председник СРС се осврнуо на борбу америчког председника са "дубоком државом".

- Још та борба траје. Али да видимо корисне резултате. Он је практично захваљујући мојој подршци победио на изборима. Јесте ли свесни тога? Тамо где је губио од Клинтонове, изашли су Срби и масовно гласали за њега. То је био случај у државама Мичиген, Винсконсин, Индијана, Охајо, чини ми се и Пенсилванија. Шта је ту добро? Прво, политички је уништио Клинтонове, друго уздрмао је дубоку државу која је до сада била антисрпска. Треће, растурио је ЕУ, четврто, довео је у питање постојање НАТО пакта, шта би сте више за ово кратко време? Смирио је тензије са Северном Корејом, надам се да ће наћи заједнички језик и с Кином и Русијом.

Говорећи о Специјалном суду за злочине ОВК, Шешељ упозорава да ће Албанци поново бити повлашћени. 

- Знају они и сами какав је Хаг, били су они тамо, имали су своје делегације. Опет ће бити повлашћени, видећемо да ли ће бити и оптужени. Полако. Ја мислим да је само то једна претња албанским лидерима да буду кооперативнији - рекао је Шешељ. 

Евроазијска тројка Русија, Кина и Иран спремају се за рат са САД у Венецуели. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ о Богу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА