Најновије

ДНР СПРЕМА НАГРАДУ ЗА ПОРОШЕНКА: Добија орден (ФОТО/ ВИДЕО)

У Доњецку кажу да се спрема израда ордена за крајинског председника Петра Порошенка.

Петро Порошенко (Фото: РИА Новости)

Председник Централог извршног комитета покрета '’Доњецка република'’ Алексеј Муратов је изјавио да се спрема израда посебог ордена за заслуге за украјинског председника Петра Порошенка.

„Наши активисти су недавно посетили прве лиије фронта, комуницирали са становништвом и пружали им помоћ. Током раговора, становници су дошли до такве иницијативе - да излију из граната које стижу из Украјине орден за Петра Порошенка и предају га”, рекао је Муратов. "Наш покрет безусловно подржава ову иницијативу и најављује покретање акције, чија ће сврха бити да произведу Орден Јуде и пошаљу га на адресу".

Материјал за орден Порошенку ће бити прикупљени док је његова изборна кампања у току, а награда се мора доставити пре дана избора, 31. марта, како би “херој” био награђен.

"Порошенко иде на други мандат, желимо да га "подржимо" овом конкретном акцијом, тако да буде '’поносан'’ и да схвати да се становници Донбаса сећају и сваки дан доживљавају бол и патњу које он доноси обичним људима", објаснио је Муратов . Прикупљање материјала се организује у локалним јавним пријемним канцеларијама председника покрета "Доњецкска република" и актуелног председника ДНР Дениса Пушилина.

Као што је познато у руској историји, 1709. године Орден Јуде био је израђен у једном примерку по наређењу цара Петра Првог и био је намењен украинском хетману Ивану Мазепи, који је непосредно пред почетак Полтавске битке прешао на страну Шведске - непријатеља Руске Империје у Северном рату.

На ордену од сребра, који је био тежак 5 кг, приказан је Јуда Искариотски који је висио на дрвету од јасена са 30 сребрњака који су стојали под његовим ногама. Натпис на ордену гласио је: "Пропали син страдални Јуда се љубав према новцу гуши".

Како је Небензја очитао буквицу Немцу на СБ УН, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Компилација пијаног Порошенка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА