Најновије

РУСИ УПОЗОРИЛИ АМЕРЕ: Не мешајте се у унутрашња питања Венецуеле

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је државног секретара САД Мајкла Помпеа да Вашингтон не треба да покушава да се меша у унутрашња питања у Венецуели, укључујући могућност употребе силе, саопштено је из руског Министарства спољних послова.

Лавров (Фото: mid.ru)

У саопштењу се наводи да су Лавров и Помпео телефоном разговарали о недавним дешавањима у вези са глобалним питањима.

"Лавров је упозорио САД да се не мешају у питања Венецуеле, а ту се подразумева и употреба силе којом Вашингтон прети, кршећи тиме међународне законе", истиче се у саопштењу.

Медији су раније јавили да САД желе да предложе резолуцију у Савету безбедности УН, у вези са одржавањем нових председничких избора у Венецуели. Неименовани дипломатски извор изјавио је за "Спутњик" у недељу, 10. фебруара, да Русија припрема свој нацрт резолуције којом би подржала Венецуелу и да планира да нацрт преда Савету безбедности УН.

Лавров и Помпео су разговарали о недавним билатералним контактима у вези са Авганистаним и Корејским полуострвом, као и санкцијама САД Русији у вези са наводним тровањем бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију у марту прошле године.

"Шефови дипломатија сагласили су се у вези са потребом за наставком билатералног дијалога у вези са Сиријом, у интересу спровођења Резолуције 2254 Савета безбедности УН", додаје се у саопштењу.

НАТО подморнице опкољавају Русију! Путинове поморске снаге се распоређују и носе нуклеарке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА