Најновије

ПАНИКА У САД! АМЕРИЧКА МАТА ХАРИ ЗБРИСАЛА У ИРАН СА ОПАСНИМ ДОКУМЕНТИМА: Одала све податке и кодно име тајне мисије Пентагоновог програма

Бивши амерички контраобавештајац службе Америчког ваздухопловства, Моника Елфриде Вит, која је пребегла у Иран, оптужена је за откривање тајних информација.

Моника Елфриде Вит (Фото: Јутјуб)

Она је оптужена за одавање тајни влади у Техерану, укључујући кодни назив и тајну мисију једног програма Пентагона. Америчко државно тужилаштво је навело да је Витова (39) пребегла у Иран 2013. године, након што је присуствовала скупу у тој земљи, чији циљ је био "осуда америчких моралних стандарда".

Она је недоступна америчкој правди, као и још четири иранска хакера, који су, како наводе тужиоци, користили информације које им је она пружала против њених бивших колега у америчкој обавештајној заједници. Четворица Иранаца деловала су за рачун Иранске револуционарне гарде, навели су тужиоци, и за њима су расписане потернице. 

Према оптужници, Витова, која је напустила америчко ратно ваздухопловство 2008. године и касније радила по уговору за Министарство одбране, открила је Иранцима кодно име и поверљиву мисију једног специјалног приступног програма Пентагона.

Она је, такође, истраживала приватне информације о колегама са којима је радила и створила је оно што влада назива "циљаним пакетима" за употребу од стране иранске владе. У Тужилаштву нису желели да кажу у којој мери су њена открића угрозила америчке обавештајне операције у Ирану.  

Према оптужници, Иранци су Витову, када су први пут ступили са њом у контакт, оценили као добро обучену. Она им је рекла да воли свој посао и да настоји да своје знање стави "у службу добра, уместо зла", и изразила захвалност Иранцима што су јој пружили ту могућност.

У поруци неименованој особи она је касније навела: "Уколико све друго пропадне, могу и да изађем у јавност са тим програмом и учиним оно што је учинио Едвард Сноуден", бивши службеник Националне безбедносне агенције по уговору, који је јавно објавио америчке поверљиве информације у вези са прислушкивањима широм света, укључујући и савезнике САД. Сноуден је пребегао у Русију.

Лансирана иницијатива да САД уведу потпуну поморску блокаду Венецуеле! Све да не би дозволили Русији да… Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА