Најновије

"Представа! Смејурија!" Овако је Лазански рушио лажи о хемијском нападу у Думи! Би Би Си све признао (ВИДЕО)

Продуцент сиријске редакције Би Би Си Ријам Далати признао је да су снимци у болници након хемијског напада у сиријском граду Думи били изрежирани, а новинар, писац и војно-политички коментатор је у својим првим реакцијама на поменути "напад" изразио сумње у аутентичност "напада".

Лазански (Фото: Јутјуб)

- Ја сам био у посети Винчи. Ту се обучавају инспектори за међународну организацију за контролу и забрану хемијског оружја. Причао сам и са др наука у Винчи који се смеју на ове снимке које долазе из Думе. Кажу да је то смејурија, а не деконтаминација - рекао је Лазански за РТС 12. априла 2018. године. 

Тај део погледајте од 5:16 на видео-снимку.

Он је у више јавних наступа истицао да је невероватно да присутни без рукавица перу "жртве хемијског напада".

Продуцент британске медијске корпорације Би-би-Си Риам Далати који је био задужен за пројекте у Сирији и поводом ње, потврдио је оно што су од самог почетка тврдили Дамаск и Москва - да је `хемијски напад у граду Дума` био – инсценација.

А управо тај лажни напад из априла 2018-те био је у Вашингтону, Лондону, Бриселу, Паризу и Берлину искоришћен за нова подметања законитој власти у Дамаску да против сопственог народа користи хемијско оружје.

Далати је на свом твитер-налогу признао:

„Након шест месеци истраживања тог `напада` - могу да потврдим да је све што је снимљено у болници Думе било -  инсценација. У тој болници нико није настрадао“.

Лаж о „хемијском нападу у Думи“ лансирана је преко „Белих шлемова“ и низа НВО које финансира Запад.

Тај хор је сложно тврдио да се напад догодио 7. априла 2018-те. Стручњаци руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији, обавили су два дана касније у Думи темељну истрагу  и саопштили да ни на какве трагове употребе хемијског оружја нису наишли.

Већ 14. априла 2018-те – заклањајући се иза лажи о `хемијском нападу` - Сједињене Државе, Велика Британија и Француска су без одобрења Савета безбедности УН ракетирале Сирију.

Њихови авиони тукли су научно-истраживачки центар на периферији Дамаска, штаб сиријске Републиканске гарде, база ПВО, неколико војних аеродрома и војна складишта.

Министарство одбране објавило је да су авиони западне тројне коалиције лансирали 103 крстареће ракете, а да је сиријска ПВО успела да обори 71.

Вашингтон, Лондон и Париз тврдили су тада – а тврде и данас – да је њихов напад био оправдан јер је био реакција на „хемијски напад у Думи“.

Њима потчињена агентура у Сирији и цела мрежа западних медија сложно су тврдили да је тада у Думи „Асадов режим поново употребио хемијско оружје против сиријског народа“.

Тог напада није било. То, ево, потврђује и Би-Би-Сијев  продуцент.

Крим врви од руске армије, дигла се цела Црноморска флота! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА