Најновије

ШАМПИОН НАРОДА: Боксер који је напао полицајце на протестима Жутих прслука осуђен на затвор, а ово је његова прича (ВИДЕО)

Некадашњи боксерски шампион Француске осуђен је због напада на два полицајаца на протестима Жутих прслука.

Херој нације (Фото: Јутјуб)

Кристоф Детингер (37) снимљен је како песницом напада полицајце на протестима 4. јануара. Осуђен је на 12 месеци затвора, са олакшавајућим околностима, у смилсу да ће само ноћи проводити у затвору, а дане на слободи.

Ова пресуда је поделила Француску. У среду је ресторан Јаниса Делпеша, који има Мишелинову звездицу, запаљен,што је други пут у две недеље. Јавност верује да је то домазда за пресуде против припадника Жутих прслука.

Детингеру је такође забрањено да борави у Паризу шест месеци. На суђењу је рекао да је погрешио, након што је видео како се полиција сукобљава са демонстрантима.

Бивши боксер се сам предао два дана након што је изашао овај снимак:

Након тога, добио је бројне поруке подршке, а за њега је сакупљено и 114.000 евра. Међутим, страница за прикупљање помоћи брзо је уклоњена због тога што промовише насиље према полицији.

Детингер, који је отац троје деце, пре него што се предао објавио је видео у којем је објаснио своје поступке.

Себе је описао као "обичног грађанина"који је "погрешно поступио" након што је видео да полиција користи сузавац и гумене метке против протестаната.  

На суђењу је жена по имену Гвенаел Антинори Ле Жонкур сведочила у његову корист:

- Видео је како ударају жену од 47 кила и мог старијег сина, што није могао да поднесе, јер је било превише насилно - рекла је.

До сада је пред судом завршило 1,800 припадника Жутих прслука, углавном због уништавања јавне имовине и напада на полицију. Још 1400 чека суђење.

Хрватски историчар одржао лекцију својима! Срби двапут ослобађали Далмацију, а сад их бацате у море! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Би Би Си

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА