Најновије

ОВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: Помак зараћених страна, следи нова рунда!

Представници Кине и САД су се сложили да наредне недеље наставе трговинске преговоре у Вашингтону, пошто су преговори у Пекингу донели "напредак".

Илустрација (Фото: Паблик/Правда)

Ипак тај напреда је недовољан да се постигне коначан споразум, јавља хонконшки лист "Саут чајна морнинг пост", позивајући се на неименовани извор.

Кинески председник Си Ђинпинг претходно се састао са америчким трговинским представником Робертом Лајтизером и министром финансија Стивеном Менучином, након преговора на високом нивоу с циљем склапања трговинског споразума пре истека рока 2. марта. 

По окончању другог дана преговора, Менучин је изјавио да су преговарачи две стране имали "продуктивне састанке", али није изнео детаље, преноси агенција Ројтерс. 

Актуелни трговински спор између две највеће светске економије погодио је обе земље, али је уздрмао и финансијска тржишта и помрачио перспективе раста глобалне економије. 

Другог марта истиче рок за постизање трговинског договора. Тада би Трампова администрација могла да повећа тарифе на увоз кинеске робе у вредности од 200 милијарди долара, са 10 на 25 одсто.

Прочитајте ОВДЕ зашто Трамп уводи ванредно стање.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта су се стварно договориле Кина и Америка?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА