Најновије

МЕДОЈЕВИЋ РАСКРИНКАВА ''ПРВУ ПОРОДИЦУ ЦГ'': Ево како Милова сестра пере новац

У ДПС-у нема здравог језгра. Сви су тамо криминалци, тврди Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта.

Медојевић (Фото: Јутјуб)

Уговор од 580.000 евра између Телекома и сестре председника Црне Горе Ане Ђукановић је фиктиван. Он је највероватније послужио за прање дела новца које је Мило Ђукановић наплатио од корупције приликом продаје Телекома, казао је у интервјуу за ИН4С лидер ПЗП и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

Коментаришући „учешће“ Ане Ђукановић у афери „Телеком“, против које, упркос доказима није подигнута оптужница, Медојевић је напоменуо да је „фиктивни правни посао једна од основних типологија прања новца“.

Америчка Комисија за хартије од вредности одавно је истражила све чињенице око приватизације Телекома. На шта њихов извештај тачно указује?

Афера Телеком је школски пример корупције на навишем нивоу. Детаљна истрага коју су спровели ФБИ и државни тужиоц САД довели су до тога да су директори Мађар Телекома потписали Споразум о признању кривице којим су признали да су Милу Ђукановићу, преко компаније његове сестре уплатили 7.3 милиона евра. Званичан став америчке владе је више него јасан: она је позвала да се протагонисти афере „Телеком“ приведу правди.

Потврђена је оптужница против протагониста афере Телеком Олега Обрадовића и Миодрага Ивановића, међутим, ништа није предузимано против Ане Ђукановић, чије су адвокатске услуге наводно коштале преко пола милиона евра. Указали сте више пута да Тужилаштво нема снаге, или храбрости да процесуира породицу Ђукановић. Шта чинити?

Тешко је замислити ситуацију да било који тужилац постављен у једном неслободном тоталитарном друштву, управо од стране врха режима, стекне толику самосталност да може да отвори истрагу против “драгог вође” док је он још на власти. Фиктивни правни посао, а управо о томе се ради у афери Телеком, је једна од основних типологија прања новца. Све је то доказано у САД , али Црна Гора нема тужиоца који би процесуирао неког из Прве фамилије, чак и за доказана кривична дела.

Обавеза ДФ-а је да кад формира Владу, поништи Уговор о продаји Телекома, као корупционашки Уговор и да Телеком врати у државно власништво.

О кривичној одговорности Ђукановића за корупцију и прање новца стеченог корупцијом, нема никаквог спора. Све је доказано и признато у поступку у САД. Чека се само промјена власти.

Били сте саветник Синдиката Телекома, и учестовали након приватизације у преговорима са новом управом Телекома. Ни на једном од састанка се није појавила нити Ана Ђукановић нити било ко из њене адвокатске канцеларије. Ако су њене услуге заиста коштале у 580.000 евра, зар није требала да буде присутна на барем једном од тих састанака? Или се ради о нечем другом?

Са новом управом Телекома смо преговарали о колективном уговору, са посебним акцентом на отпремнине јер је нови власник одмах понудио одлазак запослених са отпремнином од 8.500 евра што је било неприхватљиво.

Имали смо на десетине састанака са представницима нових власника Телекома. Ни на једном од тих састанака никада се није појавила Ана Ђукановић, нити било ко из њене адвокатске канцеларије. Очигледно је да је тај Уговор од 580.000 евра између Телекома и Ане Ђукановић, фиктиван и да је највероватније послужио за прање дела новца које је Мило Ђукановић наплатио од корупције приликом продаје Телекома.

У Подгорици ће се данас одржати протести које организује грађански покрет 97000дупри се. Какав је став ДФ-а поводом тога?

ДФ је родоначелник политике демократског бунта и протеста. Три године смо безуспешно покушавали да убедимо и целу опозицију и слободне људе ван ДФ, да је то једини ефикасан нацин да се зликовачки режим примора на фер изборе и мирну промену власти. 24.10.2015 смо успели да бацимо режим на колена и да је остатак опозиције тада дошао код ДФ, а не код Ђукановића и Кривокапића режим би био срушен.

Драго ми је да су данас сви у опозицији за протесте. Као родоначелници и ветерани протеста, ми их доживљавамо као професор своје ученике и пружићемо максималну подршку. Волели би да ученици и надмаше професоре и да сада заједно будемо на истој страни правде и истине.

У ДПС-у нема здравог језгра. Сви су тамо криминалци, само се сада појављује све више сведока сарадника. Уосталом, ДПС треба забранити!

Како су се Албанци дигли против Едија Раме, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мило бритва

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА