Најновије

РУСИ ''НАБУЏИЛИ'' ТЕНК Т-90: Сада је још прецизнији (ВИДЕО)

Основни борбени тенк Т-90МС, намењен извозу у иностранство, заштићен је од савременог противтенковског оружја и опремљен је високопрецизним топом, изјавио је за РИА Новости директор руског Конструкторског бироа за саобраћајно инжењерство, главни конструктор Андреј Терликов.

Т-90МС (Фото: РИА)

Тенк Т-90МС биће представљен на Међународној изложби одбране INDEX 2019, која ће се одржати од 17. до 21. фебруара у Абу Дабију (УАЕ).

"Према главним показатељима, a то су заштита, ватрена моћ и мобилност, Т-90МС нема конкуренцију. Опремљен је новом динамичком заштитом 3. генерације модуларног дизајна, пружајући високо ефикасну свеобухватну заштиту од модерних противтенковских оружја", рекао је Терликов.

Према његовим речима, тенк је опремљен новим системом за контролу ватре, изграђеним на модерним дигиталним технологијама са комплексом стабилизованих нишана командира и нишамџије. „Систем контроле ватре је интегрисан са терминалом система борбене контроле за добијање тактичких информација у аутоматизованом систему контроле јединице“, истакао је главни конструктор.

Он је изједначио Т-90МС са високо прецизним оружјем. "Повећана је прецизност и трајност 125-милиметарског топа. Присуство широког спектра различите муниције, укључујући навођену ракету и високо-експлозивни фрагментирани пројектил са програмабилним експлозивом на даљинско управљање, чини наоружање тенка веома прецизним оружјем", објаснио је Терликов.

 

Према његовим речима, тенк је задржао традиционалну за руску војну опрему, висок ниво поузданости, лакоћу одржавања и једноставну борбену употребу.

"Тенк је опремљен снажним турбодизелом, који пружа одличне карактеристике брзине и маневарске способности. Оперативни параметри мотора и мењача контролишу компјутеризовани возачки комплекс", завршава главни конструктор.

Како се боливарска армија спрема да одбије америчку инвазију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

'’Гвоздени Владимир'’ – тенк Т-90

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА