Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПРЕУЗЕЛА ОДГОВОРНОСТ ЗА НАПАД У ПАРИЗУ: То је био један од наших војника! (ВИДЕО)

Исламска држава преузела је одговорност за напад у центру Париза у ком је најмање једна особа убијена.

Напад у Паризу (Фото: Јутјуб)

Новинска агенција блиска тој терористичкој организацији објавила је да је осумњичени нападач из Париза "један од њихових војника", наводи АП. Засад непознати нападач ножем је у суботу увече, највероватније насумице, напао пролазнике, а потом га је убила полиција.

Он је, према тврдњама очевидаца, узвикивао "Алаху екбер" и покушао је да уђе у ресторан у који су се људи "забарикадирали", објавио је британски Индепендент. Напад се догодио у другом арондисману у Паризу где се налази национална опера. У том делу Париза има много ресторана. У нападу ножем неколико особа је повређено, а нападача је убила полиција, јавили су француски медији.

Француска влада осудила је овај "гнусан напад", преноси АП. БФМ извештава, позивајући се на неименове полицијске изворе, да је седам особа повређено, од којих су двоје у критичном стању. Поједини медији наводе да има осморо повређених, док је полиција потврдила да су четири особе повређене. Како се наводи, нападача је убио полицајац који је био у патроли. Француски министар унутрашњих послова потврдио је да се напад одиграо и да има жртава, не износећи детаље. Нападача је, како је рекао, "савладала полиција".

Извори из правосуђа су рекли да власти разматрају да ли би канцеларија тужилаштва задужена за борбу против тероризма требало да буде задужена за овај случај, наводи Ројтерс. Позивајући се на сведоке, Би-Би-Си преноси да су људи почели да беже са улица и улећу у ресторане у време напада. АП наводи да је полиција евакуисала неколико зграда, али да се вечерњи живот вратио у нормалу чим је саопштено да је осумњичени "неутралисан". Мотив напада засад није познат.

Прочитајте ОВДЕ какви су то докази пронађени у Сирији а тиче се оружја.

Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нападач је убрзо убијен. Узвикивао је...

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА