Најновије

СТОТИНЕ ЏИХАДИСТА ИЗ СИРИЈЕ СТИЖУ У ЕВРОПУ: Трампово наређење

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да европске државе морају да преузму више стотина бораца Исламске државе заробљених у Сирији.

Џихадисти ИД (Фото: Јутјуб)

Трамп је у децембру објавио да Америка повлачи око 2.000 америчких војника из Сирије који су помагали локалним снагама у борби против Исламске државе.

- САД траже од Велике Британије, Француске, Немачке и других европских држава да преузму више од 800 џихадиста из Исламске државе заробљених у Сирији и да им суде - навео је Трамп у поруци објављеној на друштвеној мрежи Твитер.

Према његовим речима, "калифат" је спреман за пад и алтернативе нису добре ако би џихадисти морали да буду ослобођени.

Аналитичари наводе да постоји ризик да опозиционе снаге неће моћи да контролишу "стране терористичке борце", након што Бела кућа објави повлачење америчких снага.

У протекле две седмице Трампова администрација врши притисак на савезнике да преузму своје држављане који су заробљени и борили су се на страни џихадиста.

Неколико држава, укључујући Француску, изабрало је опцију да џихадисти остану у затвору код Сиријских демократских снага.

- Учинили смо много и потрошили много новца. Сада је време да се други укључе и обаве посао. Повлачимо се након потпуне победе над калифатом - додао је Трамп.

Која земља се диже против Америке, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Отварају се хуанитарни коридори у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА