Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋУ ЗБОГ КОСОВА: Ко погази заклетву дату на јеванђељу биће вечно проклет!(ФОТО/ВИДЕO)

У Београду је одржан велики патриотски протест, под називом „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!” који је до сада подржало низ патриотских странака, покрета, удружења грађана и познате личности из јавног, друштвеног и културног живота Србије.

Протест за Косово у Београду (Фото: Правда)

Скупу је присуствовало више хиљада људи, а демонстранти су носили заставе Србије и ДСС као и транспарент "1 од 5 милиона за А.П. Косово=Србија Свето и наше".

(Фото: Правда)

Градска власт није дозволила да се бина за протест постави поред споменика Николи Пашићу иако је скуп био уредно пријављен. Како би омели његово одржавање, на тргу око споменика постављени су контејнери грађевинске фирме и камиони. Организатори су бину пребацили до зграде Дома синдиката.

(Фото: Правда)

Први се окупљенима обратио председник ДСС Милош Јовановић који је оптужио Вучића да спрема издају Косова и Метохије и позвао грађане Србије да се томе супротставе.

Јовановић је рекао да сви у Србији морају бити у приправности да одмах реагују и изађу на улице на "први миг" да се Вучић спрема да потпише признање КиМ.

На сваки помен Вучића окупљени су звиждали и негодовали.Након обраћања Јовановића кренула је протестна шетња до зграде Председништва. Током шетње окупљени су скандирали "Вучићу педеру".

(Фото: Правда)

Испред председништва се окупљенима обратио историчар Милош Ковић које је рекао да апослутна већина људи у Србији је против одрицања од Косова и Метохије.

(Фото: Правда)

- Показало се да је ово велеиздајнички режим Александра Вучића - рекао је Ковић додајући да Срби морају да буду одлучнији у одбрани КиМ.

Он је подсетио да је 18. Фебруара Скупштина Србије поништила једнострано проглашење тзв. независности КиМ  и да обележавање годишњице те одлуке разлог овог скупа.

"Докле ћемо да слушамо глупости Александра Вучића који каже да треба да предамо КиМ због наше деце. Па чија су деца у Гораждевцу и Ораховцу? Ако Вучић жели да носи жиг издајника ми нећемо да носимо тај жиг. Вучић жели да осакати нашу Србију и преда Косово тзв. Великој Албанији - рекао је Ковић.

Због протеста блокирана је улица Краља Милана.

Последњи председник општине Штрпце у систему Републике Србије рекао је да је сад прави тренутак да се тражи повратак српских војника на КиМ по резолуцији 1244. 

Он је рекао да на КиМ живи једва 800. 000 Албанаца и да нису никаква респектабилна сила и да судбина Космета и Срба на КиМ зависи искључиво од Србије.

(Фото: Правда)

Он је упозорио напредњачку власт да им није паметно да иду против Бога и против народа.

Генерал Божидар Делић, народни посланик СРС, рекао је да власт годинама води преговоре о издаји Косоваа да никад пред грађане и Скупштину шта је њихова платформа.

Он је оптужио власт за одрицање од КиМ.

(Фото: Правда)

- Било је у српској историји много издајника али је народ увек имао да их обележи. Ми не смемо да дозволимо никоме у српској власти да ставе потпис на издају Косова - рекао је Делић и додао да је овај скуп само упозорење.

Он је, алудирајући на Вучића, да ће онај ко се закуне на јеванђеље па то прекрши бити вечно проклет.

Организовање овог протестног скупа има за циљ да јасно упозори, како садашње тако и будуће власти Србије, да никакво одрицање од јужне српске покрајине, за рад евро-атланских интеграција и нејасних обећања, не долази у обзир.

Прочитајте ОВДЕ шта је тим поводом, рекао и професор Београдског универзитета др Мило Ломпар.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Промоција књиге “Мрежни рат против Срба”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА