Најновије

ВУЧИЋ: Не занимају ме протести

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче новинарима у Минхену да је разговарао са бившим потпредседником САД Џозефом Бјденом о наставку дијалога са Приштином и са америчким конгресменима, који су се интересовали за питање браће Битићи, а о протестима грађана у Београду рекао је да га не занимају.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је Бајден изразио жељу да се настави дијалог са Приштином и да се очува регионални мир и додао да је Бајден разговарао са албанском делегацијом и да мисли да им је пренео снажну поруку по питању ракси и жељу да се настави дијалог.

Вучић је рекао да су двојица конгресмена инсистирала на случају браће Битићи, да је он рекао да осуђује страшан злочин који им се догодио, али да се Србија труди да нађе доказе, али и да не може некога да ухапси на основу новинских прича.

„Ако имате неки доказ, дајте ми га. За 13, 14 година неки нису ништа урадили, а ви очекујете од мене да преко ноћи решим нешто 20 година касније“, рекао је Вучић.

Упитан да ли се због протеста у Тирани чуо са албанским премијером Едијем Рамом, Вучић је рекао да га није брига за „неке демонстрације“, већ да би га питао нека друга питања.

Он је додао и да је питао шта Србија да ради ако 31. марта више не буде границе између Косова и Албаније и шта је то што ће у том случају да ради ЕУ, али да није добио одговор.

„Треба очекивати наставак те политике Тиране и Приштине. То није хир. Расте драматично подршка уједињењу. Порасла је на 72 до 75 одсто. И на том таласу подршке и једни и други раде на уједињавању. Немам илузија и сумње да ће се то наставити. То додатно доприноси стварању тензија у региону“, рекао је Вучић.

Упитан о поротестима „Један од пет милиона“ у Београду, он је рекао да га не занимају. „Нека шетају колико хоће, желим им све најбоље“, рекао је Вучић.

Упитан о изјави члана председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика да ако се име Републике Српске мења, оно треба да гласи Западна Србија, Вучић је рекао да нико нема право да мења име РС које је уставна и дејтонска категорија у БиХ. „Република Српска је била и остаће име“, рекао је Вучић.

Време је да се зачује глас 80 одсто грађана за које „Косово је Србија“. Више о томе читајте  ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА