Најновије

КОЛИНДА: Нема никаквог договора са Вучићем!

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић се огласила о наводном договору између ње и председника Србије Александра Вучића. Како се спекулисало, они су се договорили да он не спомиње геноцид у НДХ, а она "великосрпску агресију".

Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Видите да он све време говори о геноциду у НДХ. Нема никаквог договора. Не знам откуд такве инсинуације - рекла је она за хрватски "Дневник".

Грабар Китаровић је то изјавила одговарајући на питање новинарке да ли постоји договор између ње и председника Вучића, а након што је недавно њен бивши саветник Мате Радељић рекао како га је хрватска председница својевремено позвала, након посете председника Србије Александра Вучића и рекла му је да ју је он замолио да убудуће у јавним наступима не користи термине "великосрпска агресија" и "геноцид у Сребреници". 

Након тога, то су демантовали из кабинета Грабар Китаровић наводећи да је "испод сваког нивоа" одговарати на питања око којих не постоји никаква сумња. 

- Оно што се догодило 1990-тих година била је агресија на Хрватску у име великосрпске политике, а злочин у Сребреници је и Међународни суд утврдио као геноцид и нико добронамеран то не доводи у питање - саопштено је из кабинета пре три дана.

Дисциплинска комисија искључила Срђана Нога из покрета Двери. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колинда на ногама, Лазански сигуран: Руси ће кренути на Хрвате ако дође до…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА