Најновије

ВИСОКОПРЕЦИЗНА РАКЕТНА „ТУЧА“: Руски 9К51М „Торнадо-Г“ добија нову генерацију „паметних“ упаљача

Руски вишецевни лансери ракета 9К51М „Торнадо-Г“ ће добити ракете које ће бити опремљене „паметним упаљачима“ нове генерације. Први прототипски модели ових упаљача се очекују већ наредне године. Ово је интернер порталу ТАСС рекао први човек концерна „Техмаш“ Владимир Лепин, који се налази са међународном сахму наопружања и војне технике IDEX 2019 у Абу-Дабију.

"Торнадо" (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, инжењери овог концерна активно раде на изради артиљеријских упаљача нове генерације. „У овом моменту поседујемо технологију која ће обезбедити израду још савршенији упаљача. То ће да буде „паметни упаљач“. Он ће бити у стању да самостално доноси одлуку када ће се самоактивирати“- рекао је он.

Према речима Лепина, прототиписки модели „паметних упаљача“ нове генерације за ВЛР 9К51М „Торнадо-Г“ се очекују наредне 2020.године. „Прве готове моделе паметних упаљача са којима ћемо почети практичну реализацију тестова, очекују се до краја следеће године. Чим се потврде све задате техничке карактеристике, крећемо у фазу серијске производње за шта је потребно неколико година“- напоменуо је Лепин.

Концерн „Техмаш“ је специјализован за развој и серијску производњу муниције која треба да подигне борбену способности основних ударних групација руске армије. У састав холдинга НПК „Техмаш“ улази 36 компанија које производе широк спектар различите муниције.

9К51М „Торнадо-Г“ је руски модернизовани вишецевни лансер ракета. Основне разлике у односу на базичну верзију 9К51 „Град“ се односи на далеко квалитетније решен систем управљања ватром повезаног са сателитском навигацијом и компјутером који израчунава балистичке инпуте гађања, што омогућава знатно скраћење припреме напада која се одвија у аутоматском режиму рада.

Лазански открива тајне форума у Минхену које боле Американце. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА