Најновије

ИСТАРСКИ ПОСЛАНИК РАСТУРИО КОЛИНДУ! Мало партизанка, мало усташа

Саборски посланик Истарског демократског савеза Тулио Деметлика оптужио је хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић да се додворава бирачима након што је признала да је погрешила бранећи усташки поздрав "За дом спремни!", те подсетио на њено дружење са усташком емиграцијом уз усташке симболе.

Колинда (Фото: Јутјуб)

Деметлика подсећа да је Китаровићева пре две године тврдила да је "За дом спремни!" стари хрватски поздрав, те да је у Аргентини припаднике усташког покрета, који су након Другог светског рата избегли у ту земљу, називала "домољубима које су ту нашли слободу". 

Истовремено, у Истри је говорила о свом деди, који је био партизан, преносе хрватски медији. 

Деметлика сматра да је Китаровићева "крајње неверодостојна". 

И један од симбола хрватске деснице Златко Хасанбеговић, који је подржао Китаровићеву у трци за предсједничку функцију, сада је оптужује да мења ставове по потреби и да кривицу пребацује на отпуштене саветнике. 

Он признаје да је "За дом спремни!" усташки изум, али Китаровићеву напада зато што се понаша према потреби свог политичког рејтинга. 

Хасанбеговић наводи да је и бивши хрватски председник Иво Јосиповић, мада социјалдемократа и левичар, пред изборе финансирао филм о Вуковару и отпустио саветника Дејана Јовића, који је имао оштре ставове о првом хрватском председнику Фрањи Туђману и независности Хрватске, али му то није помогло да победи.

Где се ствара нови Бондстил, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Американци о Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА