Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ: Ако Србија призна Косово, сви радари се окрећу ка БиХ! (ВИДЕО)

Лидер САД Бакир Изетбеговић је рекао да сматра да ће се, у случају да Србија призна независност Косова, сви радари окренути према БиХ.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Изетбеговић је у интервјуу за Глас Америке коментарисао могући исход односа Београда и Приштине, али и однос БиХ и Косова, а једину везу између Косова и БиХ види у томе "што је иста страна направила насиље над Албанцима на Косову и у БиХ над Бошњацима".

"На то не можемо ћутати и треба подсетити на ту ствар када се крену повлачити паралеле. Ставили су људе на возове на Косову и покушали да га испразне. Знамо шта је било у Босни и шта је кулминирало геноцидом. То није стварање криза и започињање нових свађа. Проблем почињу они, поново из Београда", рекао је Изетбеговић за "Глас Америке", а пренео сарајевски портал Кликс. 

Изетбеговић је додао и да сматра да ће се, у случају да Србија призна независност Косова, сви радари окренути према БиХ. 

"Пропагандом ће се урадити све да се ублаже ефекти који ће имати на србијанско друштво. То ће бити проблем у Србији ако се деси, а не знам хоће ли. Биће бура, галама и апетита према БиХ, а притисак ће бити подржан и из Бањалуке", рекао је Изетбеговић и додао да ће се и опробавати реакције међународне заједнице, као амортизер, па ће се онда одлучивати о новим корацима, или ће се стати. 

"Мислим да се неће усудити, заиста, да крену у том смеру. Покушати завршити Караџићев пројекат који је кулминирао геноцидом, не бих рекао да ће се то усудити", закључио је Изетбеговић. 

Коментаришући најаву иницијативе за преиспитивање имена Република Српска, Изетбеговић каже да је он само "упалио светло и прозвао одговорне за кризу која је већ постојала".

Прочитајте ОВДЕ какав је то захтев за изручење Загреб послао Београду.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА