Најновије

Колинда страхује од болести, а Хрвате занима само једно - колико коштају прегледи!

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је преглед у једној загребачкој приватној поликлиници платила 6.160 куна (око 830 евра), а у ту цену је укључен и попуст од 20 одсто. Редовна цена МР скрининга целог тела, који је Грабар Китаровић обавила 15. фебруара, износи 7.700 куна (око 1.000 евра), стоји на рачуну који је достављен Тпорталу.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Јутјуб)

Тај портал је од Канцеларије хрватске председнице тражио податак колико је Грабар Китаровић коштао тај преглед који је изазвао велко интересовање јавности. Поставили су и питање зашто је преглед обавила у приватној поликлиници, а не државној болници и да ли га је платила својим новцем.

Из Канцеларије хрватске председнице је стигао одговор да је Грабар Китаровић рачун платила сама, али је из њене службе за односе с јавношћу речено да немају сазнања о износу обављене услуге.

Како се наводи, тек на инсистирање портала, откривена је цифра на рачуну за преглед.

Преглед је обављен у поликлиници Радиохирургија Загреб за коју се наводи да је једна од најсавременијих поликлиника за дијагностику и лечење карцинома радиотерапијом, радиохирургијом и хемотерапијом на подручју југоисточне Европе. Ту поликлинику је пре две године лично Грабар Китаровић отворила.

Као разлог зашто је одабрала баш ту клинику, из Канцеларије хрватске председнице клинику су објаснили да је прим. др. сц. Драган Шварц дугогодишњи лекар код којег је Грабар Китаровић ишла на превентивне прегледе.

Шта се дешава са Колиндом?! Хрватска председница у тајности за само месец дана у више наврата боравила у болници!

Доктор је у међувремену прешао да ради у приватну клинику, па је Грабар Китаровић ове године превентивни преглед, магнетску резонанцу дојки и унутрашних органа обавила поликлиници Радиохирургија.

Та клиника, како се наводи, има уређај најновије генерације за наведени преглед.

Портпаролка хрватске председнице Ивана Црнић је пре два дана изјавила да је Грабар Китаровић средином јануара виšе пута била на инфузији у Клиничко болничком центру Сестре милосрднице и да је била на прегледу у приватној клиници Радиохирургија Загреб.

Она је за загребачки "Вечерњи лист" рекла да је Грабар Китаровић примала инфузију да би "под вирозом могла да обавља посао и отпутује у званичну посету Турској".

Када се ради о прегледу у приватној клиници која је специјализована за дијагностику и лечење карцинома радиотерапијом и радиохирургијом, Црнић је навела да је председница обавила редовне и превентивне прегледе.

Како се наводи, у Хрватској не постоји законска обавеза, али ни пракса да држžавни врх објављује резултате својих систематских прегледа.

Прочитајте ОВДЕ где се то гради нова америчка база где ће тестирати и бојне отрове.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је то ново рекла Колинда…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА