Најновије

НАТО ПАКТ ОДРЕАГОВАО НА ПУТИНОВЕ РЕЧИ: ''То је неприхватљиво!''

НАТО сматра да су неприхватљиве руске изјаве у којима се прети савезницима, рекао је портпарол Алијансе агенцији ТАСС, коментаришући обраћање руског председника Владимира Путина Федералној скупштини.

НАТО самит (Фото: РИА Новости)

"Изјаве у којима се прети нападима на чланице Алијансе су неприхватљиве. Позивамо Русију да се фокусира на поштовање Међународног споразума о ракетама средњег и кратког домета. НАТО је одбрамбена алијанса која је спремна да брани све своје чланице у случају било какве опасности. Ми не желимо нову трку у наоружању и савезници су у више наврата позвали Русију да уништи своје ракете средњег домета", рекао је портпарол Алијансе.

Путин је данас током обраћања Федералној скупштини изјавио да Вашингтон сам нарушава Споразум о ракетама средњег и кратког домета, лансирајући ракете средњег домета и размештајући у Румунији и Пољској лансирне уређаје, а затим "тражи оправдања и означава кривце".

Путин је поново истакао да Русија неће прва размештати ракете у Европи, али је навео да ће, уколико Вашингтон буде разместио у Европи ракете средњег и кратког домета, Русија бити принуђена да предузме симетрична и асиметрична дејства.

Он је нагласио да би руско наоружање у таквом случају могло да буде уперено не само ка оним територијама које за Русију представљају директну претњу, него и ка оним територијама на којима се налазе центри за усвајање одлука о употреби претећих ракетних комплекса.

Како је ЕУ направила прототип своје војске у нацистичкој бази, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО против Русије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА